Vučević: Cilj nam je da što pre buku motora i zagađenje pobedimo pomoću dva točka

NOVI SAD –

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da je samo u ovoj godini izdvojeno gotovo 3 miliona evra u rekonstrukciju starih i pravljenje novih biciklističkih staza.” Trudimo se da maksimalno ulažemo u grad, kroz brojne kapitalne projekte, poput subvencionisanja kupovine bicikla, što smo započeli prvi u Srbiji”.

Cilj nam je da što pre buku motora i zagađenje pobedimo pomoću dva točka, ističe Vučević i dodaje “Zato sam posebno radostan što smo i van naših granica prepoznati kao perspektivno mesto za bicikliste, te ćemo biti domaćin Evropskog prvenstva u planinskom biciklizmu od 12. do 15. avgusta na Petrovaradinskoj tvrđavi”. Biciklom ćemo uskoro moći baš svuda, a to će preporoditi ovaj grad, rekao je gradonačelnik Novog Sada.

vučević

Izvor: Instagram

Od početka 20. veka, kada je u Novom Sadu izgrađena prva biciklistička staza, pa sve do danas – Srpska Atina je postala grad biciklista sa gotovo 100 km biciklističkih staza, kojih je svakim mesecom sve više, objavio je gradonačelnik Miloš Vučević na svom Instagram nalogu.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*