Vučević: Dolazak stranih kompanija doneo privredni bum Novom Sadu

NOVI SAD –

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević ocenio je da je dolazak stranih mulitnacionalnih kompanija u Novi Sad izazvao privredni bum i ekspanziju informaciono-komunikacionih tehnologija zbog čega se glavni grad Vojvodine smatra Silicijumskom dolinom ovog dela Evrope.

„Od 2012. godine do danas u Novom Sadu imamo 29 investicija ukupne vrednosti oko 370 miliona evra i 11.500 novih radnih mesta, a tu ne računam hiljadu radnih mesta najavljenih u kompanijama Nidek i Kontinental“, rekao je Vučević u intervjuu za današnji broj Dnevnika.

milos, vucevic

Izvor: Printskrin, ilustracija

Gradonačelnik Novog Sada je predočio da je kompanija Kontinental praktično otvorila novu industrijsku zonu u Kaću površine od oko 30 hektara i najavio da će do sredine sledeće godine ta zona imati infrastrukturu, kako komunalnu, tako i saobraćajnu.

„Pratimo potrebe tržišta radne snage. Kako bismo odgovorili potrebama novih poslodavaca sprovodimo program dualnog obrazovanja u srednjim školama koje će uskoro početi i na fakultetima Univerziteta u Novom Sadu. Nadamo se da ćemo tako doprineti da se smanji jaz između potražnje i ponude na tržištu rada“, ukazao je Vučević.

On je potvrdio da je zahvaljujući dinamičnim privrednim aktivnostima povećan prihod od poreza na zarade i ocenio da su rezultati „fantastični“.

„Naša strategija je bazirana na četiri ključna prioriteta: ubrzani razvoj, ekonomski razvoj, društveni razvoj i dobra uprava, a stvaranje uslova za nove investicije je osnova našeg plana ekonomskog razvoja“, zaključio je Vučević i najavio dalji razvoj turizma i iskorišćavanje potencijala Dunavskog koridora.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*