Vučević i Nedimović u Kaću i Futogu: Pomoć individualnim proizvođačima

NOVI SAD –

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i pokrajinski sekretar za poljoprivredu Čedomir Božić posetili su danas poljoprivredna gazdinstva u Kaću i Futogu, a domaćin Branko Lakić iz Kaća, koji se bavi bavi uzgojem jabuka na 4 jutra zemlje, zahvalio je Ministarstvu i Sekretarijatu na podršci

On je zahvalio Ministarstvu na podršci u nabavci protivgradne mreže, a Pokrajinskom sekretarijatu na subvenciji za kupovinu novog traktora.

vučević

Izvor: RTV (Jaroslav Pap)

Porodica Pejić u Futogu bavi se ratarstvom i povrtarstvom, uzgajaju kupus, šaragrepu, krompir, kukuruz, pšenicu i soju na 120 jutara zemlje i do sada nisu konkurisali za subvencije države, ali bi im bila potrebna podrška oko hladnjače i hale, jer im je namera da prošire delatnost.

„Grad je operativno zadužen da se bavi zakupom poljoprivrednog zemljišta kako diktira Ministarstvo i to je veoma bitna tema za poljoprivredu. Uskoro ćemo prezentovati jedan lep projekat za pčelare u saradnji sa Poljoprivrednim fakultetom koji će biti povezan i sa zaštitom životne sredine. Namera nam je da se podignu pašnjaci za pčele, a time bi doprineli i zelenom fondu na obodima grada, pa tako i uticali na kvalitet vazduha. Verujem u politiku kada ministri nisu u kabinetima nego se na terenu sastaju sa građanima, jer su sve teme o kojima se mora razgovarati osetljive i mora se dobro balansirati“, rekao je gradonačelnik Vučević.

vučević

Izvor: RTV (Jaroslav Pap)

Nedimović je konstatovao da Pejići samo rade i ništa ne pitaju, pa ih je, dodaje, upoznao sa mogućnostima koje nudi država.

„Biće mi zadovoljstvo da realizujemo njihove inicijative, posebno u sektoru povrtarstva. Ovo će biti najizdašnija godina od 2012. po količini robe koju ćemo imati u voćarstvu, a cene su sasvim pristojne, i mislim da ovog puta nećemo imati problema. Krenuli su prvi otkupi malina, cene su visoke, ali sam radostan što će proizvođači moći dobro da prihoduju“, naveo je Nedimović.

Prema rečima sekretara Božića, kod Pokrajine je u fokusu mali poljoprivrednik. On je naglasio da su rezultati Konkursa za navodnjavanje objavljeni, te da će biti dodeljeno 707 ugovora vrednih ukupno 370 miliona dinara.

„Na Konkursu za mlade dodelili smo 200 miliona dinara za 171 poljoprivredno gazdinstvo koje započinje svoju delatnost – istakao je Božić i dodao da će podrška poljoprivredi u raznim oblastima biti nastavljena.

Vučević: Pašnjaci za pčele doprineli bi zelenom fondu na obodima grada

Grad je operativno zadužen da se bavi zakupom poljoprivrednog zemljišta kako diktira Ministarstvo i to je veoma bitna tema za poljoprivredu, objavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, na svom Instagram profilu.

vučević

Izvor: Instagram

„Uskoro ćemo prezentovati projekat za pčelare u saradnji sa Poljoprivrednim fakultetom koji će biti povezan i sa zaštitom životne sredine“, navodi Vučević i dodaje da je „Namera da se podignu pašnjaci za pčele, čime bi doprineli i zelenom fondu na obodima grada, pa tako i uticali na kvalitet vazduha.

Verujem u politiku kada ministri nisu u kabinetima nego se na terenu sastaju sa građanima, jer su sve teme o kojima se mora razgovarati osetljive i mora se dobro balansirati, ističe gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*