Vučević: Neosnovane optužbe Novakovića, nećete zaustaviti razvoj Novog Sada

NOVI SAD –

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio danas da je funkcioner Narodne stranke Borislav Novaković izneo neosnovane optužbe, bez dokaza, u vezi sa uređenjem centra Novog Sada.

Vučević je istakao da od Novakovića svakodnevno dolazi „gomila neistina i fabrikovanje gomile laži“.

„Danas je Novaković, profesor marksizma, pokazao da je stručnjak pored urbanizma, ekologije, pored vodoprivrede i obaloutvrde, i za granitne ploče. Danas smo imali jedan pokušaj da neko ko je učio o Marksu i njegovom poimanju kapitala, privrede, pa i života, čuje da li je neka granitna ploča dobra ili nije“, naveo je Vučević.

Kako je istakao, samo se nije čuo nijedan argument zašto taj granit koji se ugrađuje na trgu u Novom Sadu ne valja ili nema ni jednog dokaza da ne valja, jer je naručen najbolji mermer, odnosno granit najboljeg kvaliteta.

„Nismo čuli nijedan dokaz šta je nezakonito u celoj priči, šta ne valja srpskom granitu. Nismo čuli da li samo jedan kamenolom proizvodi taj granit ili više njih, jer bismo onda čuli da niko nema monopolski položaj. I nismo čuli da se kamenolom dovodi u vezu sa nekim ljudima koji su učestvovali na tenderu, nego je prodavac granita izvođačima radova“, rekao je Vučević.

On je dodao i da je Novaković „veliki kriminalac i čovek koji je slagao gotovo sve“.

„Velika kukavica, čovek koji se boji istine, pravde, građana, Novosađana“, rekao je Vučević.

„Da ne ponavljam šta je sve do sada slagao, da je u najmanju ruku nemoralno da nama neko priča o razvoju grada, neko ko je bio na čelu grada kada su nam sve fabrike pozatvarane, a posle toga zaključane, čovek koji je ukrao 460 miliona dinara za Bulevar Evrope, koji posle nismo videli, koji je tvrdio da je u skupštini, a glasao iz Soluna“, naveo je Vučević.

Prema njegovim rečima, svako bi trebalo da se zapita da li da veruje Novakoviću ili svojim očima.

Upitao je i da li je trebalo da ostane na tome da Pozorišnim trgom ne mogu da prolaze roditelji sa kolicima za decu, osobe sa invaliditetom, da se održi još 50 Sterijinih pozorja bez uređenog centra grada i okoline oko SNP-a.

Vučević je naveo i da Novaković ne može da shvati ključnu stvar, jer polazi od sebe – da postoje ljudi koji žive za svoj grad i državu, da bi se razvijali.

„Novakoviću, nećeš uništiti ni Novi Sad, ni srpsku privredu, iako bi ti verovatno više voleo da smo kupovali kamen iz Hrvatske ili Španije, a ne iz Srbije“, poručio je Vučević.

Dodao je da je kamen kojim se deo Novog Sada popločava korišćen u mnogim državama jer se radi o vrhunskom granitu.

„Nemojte da brinete, nastavljamo da razvijamo Novi Sad. Ni mnogo jači, ni mnogo sposobniji od Novakovića i njegovih gazda – Jeremića, Đilasa i Šolaka, te tajkunske bande koja nas je pljačkala, nisu i neće zaustaviti ni Novi Sad ni razvoj cele Srbije“, naveo je Vučević.

Optužbe Novakovića

Ranije danas, potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković izneo je tvrdnje da će Zvonko Veselinović, kojeg je nazvao „kontroverznim biznismenom“ preko svoje firme zaraditi više od 10 miliona evra za uređenje centra Novog Sada.

„U firmi Granit Peščar koja vrši popločavanje Pozorišnog trga je svojevremeno firma Inkop kupila deonice. A, imovinska struktura Inkop-a je takva da je 40 odsto u vlasnštvu Zvonka Veselinovića, 40 odsto u vlasništvu Milana Radoičića, a 20 odsto pripada Žarku Veselinoviću, rođenom bratu Zvonka Veselinovića koji je i predsednik Nadzornog odbora firme Granit Peščar“, rekao je Novaković na konferenciji za novinare.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*