Vučević: Novi Sad mesto gde dolaze velike kompanije

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević ističe da je, u skladu sa planovima investicija,  Novi Sad mnogo uznapredovao u poslednjih šest godina.
vucevic2, fifa
Foto: Dnevnik (V. Fifa)

„Novi Sad je postao mesto u koje dolaze velike kompanije da prave nove fabrike i postrojenja, što je donelo čak 25.000 novih radnih mesta, a toliko plata svakog meseca odlazi u budžet sugrađana i komšija. Danas u Srpskoj Atini posluju najveća svetska imena, a neka već najavljuju svoj dolazak. Među njima ističem: Ler, Aptiv, Kontinental, BMTS, kao i dolazeći japanski Nidek“, navodi Vučevič.

On će sutra prisustvovati sastanku o idejnom rešenju zgrade koja će postati IT centar i zamajac za startap kompanije i digitalne projekte u Novom Sadu. „Kompanija Vega IT će od zgrade Radničkog univerziteta, nekadašnjeg rugla ovog grada, stvoriti simbol modernog doba i mesto na kojem će „neki novi genijalci“ stvarati IT sadržaje, koji će Novi Sad učiniti nezaobilaznom tačkom digitalnog razvoja ovog dela Evrope. Međutim, mi se ne zadovoljavamo samo industrijom, tehnikom i IT razvojem, već ulažemo i u same temelje – infrastrukturu bez koje nema kvalitetnog života dostojnog građanina 21. Veka“, kaže Vučević.

Među tim projektima, kako dodaje, posebno je važan novi most preko Dunava koji će osim fizičkog povezivanja teritorije i ljudi, postati i simbol prelaska Novog Sada iz postindustrijskog grada u lučonošu dugitalnog doba u Srbiji. „Nećemo stati. Cilj nam je da naša deca žive u gradu koji se potpuno razlikuje od onog nekadašnjeg Novog Sada, u kojem smo mi „matorci“ odrasli, a taj novi Novi Sad se rađa upravo ovih godina i ja sam počastvovan što imam privilegiju da tome prisustvujem i budem deo tima koji tu misiju ostvaruje“, veli Vučević.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*