Vučević: Novi Sad postaje industrijski centar

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević ugostio je Kinteru Izumida drugog čoveka moćnog japanskog „Nideka“, kompanije koja je jedan od globalnih lidera u proizvodnji elektromotora za vozila nove generacije i pokazao mu nekoliko poslovnih lokacija koje bi im mogle odgovarati.
1
Foto: Grad Novi Sad

„Podsećam da će ova investicija biti „teška“ skoro 2 milijarde dolara, da je u planu kupovina 25 hektara zemljišta u industrijskoj zoni Sever 4 i da će se u novoj fabrici proizvoditi do 300.000 jedinica do 2023. Godine“, rekao je Vučević.

Dodaje da ovim naš grad postaje regionalni industrijski centar prvog reda, a problem zapošljavanja će gotovo nestati.

„Posebno mi je drago što će visokokvalifikovani diplomci sa naših tehničkih fakulteta dobiti još jedno mesto za rad sa izuzetnim mogućnostima za poslovni napredak. Uskoro ćemo živeti onu realnost kakvu je naš Novi Sad uvek zasluživao, hodaćemo kroz jedan moćan i progresivni grad XXI veka, koji je na raskršću puteva, iz koga retko ko odlazi, već mu mnogi dolaze, jer znaju da će im taj grad pružiti sve ono čemu teže. To je taj Novi Sad energije, ideja, rada i mladosti, zadovoljnih ljudi i porodica koji u svom gradu ostvaruju karijeru, radeći u prestižnim svetskim kompanijama koje traže vrhunsko obrazovanje, ali i nude izgradnju seta veština koje se retko gde drugde mogu steći. To je Novi Sad koga više niko neće moći da zaustavi, grad koji će uskoro prevazići čak i ono što su donedavno bili samo snovi“, ocenio je Vučević.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*