VUČEVIĆ SA GRADONAČELNIKOM KIKINDE O MEĐUGRADSKOJ SARADNJI (VIDEO)

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se sa gradonačelnikom Kikinde Nikolom Lukačem. Tom prilikom razgovarali su o funkcionisanju vitalnih gradskih sistema prvenstveno u komunalnoj oblasti.

FOTO:GRAD NOVI SAD

 

Oni su se složili da je prioritet lokalnih samouprava da svim građanima obezbede jednake i kvalitetne uslove za život, a da je u tom smislu veoma važno formiranje industrijskih parkova koji će privući investitore i tako doprineti zapošljavanju, te podizanju standarda.

 

Vučević je ocenio da je veoma bitno da se ulaže u manje gradove i opštine, jer je ravnomeran razvoj važan i na nivou države, te da je potrebna razmena iskustava lokalnih administracija.

 

On je takođe rekao da je osnovni cilj da se mladi ljudi opredele da ostanu u svojim gradovima i  da je to jedini način da Srbija ostvari svoj pun potencijal. Gradonačelnici su razgovarali i o mogućnostima za uspostavljanje tešnje saradnje na polju kulture i sporta, a u tom kontekstu istaknut je značaj projekta “Novi Sad – Evropska prestonica kulture 2022. godine“.  

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*