Vučić: Na Kosovu i Metohiji ću održati jedan od najvažnijih govora u životu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će, prilikom posete Srbima na Kosovu i Metohiji, održati važan govor, kako ističe, jedan od najvažnijih u njegovom životu, a da je njegov motiv šta će biti rezultat u budućnosti, a ne koliko aplauza će u tom trenutku dobiti.

Najavio je da će na Kosovo ući već 8. septembra posle podne, i da će tamo provesti 24 sata.

„Postoji mnogo predloga o tome šta ćemo obići. Imam pozive i hteo bih da obiđem milion mesta, ali to nije moguće. Posebnu pažnju dali smo centralnom obraćanju, a odlučiće se gde ću ga držati, u Kosovskoj Mitrovici ili u Zubinom Potoku“, objasnio je on u izjavi novinarima u Zrenjaninu.

Naglasio je da će voditi računa o svakoj izgovorenoj reči, jer će se po svakoj reči meriti budućnost naše zemlje za pet i 100 godina.

„Kao i pre par godina kada sam govorio o potrebi reformi, to će biti važno, a vide se rezultati danas. U veoma kratkom vremenu rezultate videće u vojsci, policiji, obrazovanju i zdravstvu“, kazao je on.

Što se sadržaja govora tiče, to će, kako je podvukao, biti za njega jedan do najvažnijih govora u njegovom životu, koji je imao i koji će imati.

Podsetio je da su kritičari najpre govorili da nešto sam želi da reši, da potpiše bez građana, a kada je rekao da neće sam, jer se radi o pitanju naše budućnosti, koje mora na referendum, od njih stižu nove kritike.

„Šta god da predložim, glavna krilatica protivnika je ‘biće protiv’, makar i protiv svoje zemlje“, objasnio je on.

Rekao je da mu je mirna i čista savest i da je i crkvenim velikodostojnicima rekao šta misli, kakvo je pravo stanje na KiM, šta možemo, a šta ne.

„Moj stav je realan, ozbiljan i odgovoran. Kakvi će biti stavovi drugih videćemo“, poručio je on.

Idem u Alpbah, očekujem kandidovane teme

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da putuje u Alpbah na Evropski forum, na kojem će učestvovati i predsednik privremenih vlasti u Prištini Hašim Tačim, te poručio da očekuje da vidi sve te kandidovane teme.

„Idem, već u petak, u Alpbah. Tamo će biti predsednik Austrije Aleksander van der Belen, evropski komesar Johanes Han. Mislim da ćemo se videti i sa kancelarom Sebastijanom Kurcom“, kazao je Vučić u izjavi novinarima u Zrenjaninu.

On je dodao da će na Evropskom forumu biti i Hašim Tači i albanski premijer Edi Rama i ukazao da će biti jedno desetak panela i susreta.

„Očekujem da vidim sve te kandidovane teme“, poručio je Vučić.

U austrijskom mestu Alpbah održava se Evropski forum, u okviru kojeg se organizuju „Politički razgovori“, a u delu posvećenom širenju EU će učestvovati predsednik Srbije.

Izvor: Tanjug

Foto: Tanjug (Sava Radovanović)

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*