Vučić: NATO agresija težak zločin protiv Srbije

NATO agresija je bila težak zločin protiv male suverene zemlje, ali je srpski narod i 20 godina posle toga nepokoren, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić na otvaranju Četvrtog Beogradskog strateškog dijaloga.

„Srbija i srpski narod su bez obzira na to i danas nepokoreni. Danas smo u procesu sveobuhvatne nacionalne i državne konsolidacije i uveren sam u sigurnu i uspešnu budućnost“, naglasio je Vučić.

 

 

Srbija je kao mala i nezavisna zemlja, kako je rekao, na udaru mnogih, jer niko ne voli neposlušne, a Srbija sama donosi odluke.

Vučić je ponovio da Srbija ne želi u NATO, da Srbija nema dve različite priče i da pred svima i pred svakim govorimo isto.

Kako kaže, Srbija će ostati na tom putu ma koliko pokušali da je skrenu.

Ukazao je da se danas ne poštuje rezolucija SB UN 1244 i da ona na terenu ne važi.

Vučić je rekao da ta rezolucija ne važi na terenu zato što su pojedine zemlje priznale nezavisnost Kosova i poručio da ako više ne važi – da probaju da je ukinu u UN.

On je zahvalio Rusiji na podršci srpskom narodu na podršci pre 20 godina, kao i sada i istakao da su Srbi odani svima koji su nam u teškim trenucima pomogli.

Vučić je istakao da ne treba da se stidimo da osudimo NATO agresiju kao drugi ranije u Srbiji koji su brinuli samo o svojim foteljama.

Za mene je istina prioritet, dodao je Vučić.

 Izvor: Tanjug

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*