Vučić o pasošima: Ponašaju se kao deca koja pokušavaju da prave državu

BEOGRAD: Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas kao besmislicu odluku prištinskih vlasti da ne pušta građane sa pasošem Srbije na Kosovo.

Vučić je, gostujući na TV Prva, rekao da su prištinski političari krenuli da se utrkuju po pitanju taksi ali i po najglupljim pitanjima kao što su dokumenta.

„Jasno je da je srpska strana pregovarala da se putuje uz ličnu kartu, ali naravno da imate pravo i da putujete i sa pasošem. Onaj ko ima više, ima pravo i na manje“, objasnio je on.

Vučić je kazao da su takve odluke besmislica ljudi koji se ponašaju kao mala deca, koja nemaju državu, a pokušavaju da prave neku državu.

Foto: Tanjug (Zoran Žestić)

„Bolton neće doći“

Vučić je rekao da savetnik američkog predsednika Donalda Trampa, Džon Bolton neće doći u posetu Beogradu i Prištini, kao što su mediji pisali.

„Mislim da neće doći. Razmišljao je da poseti Beograd I Prištinu, ali zbog izbora nema s kim da priča u Prištini“, rekao je on.

Vučić je kazao da je Bolton čovek koji ne gubi vreme i koji ima obaveza na pretek.

Na pitanje da li ne dolazi dok se takse ne ukinu, on je rekao da se svakako američka administarcija zalaže za ukidanje taksi na čemu im je zahvalan.

„Ali, ne mislim da je to jedini razlog. Postavlja se pitanje šta bi mogao da dobije dolaskom u Prištinu. Sa kim da razgovara u Prištini, koga sada da pronađe kao adekvatnog sagovornika“, rekao je on dodajući da ne moze da govori u Boltonovo ime, ali da je to logična analiza.

Nerešeno KiM mnogo „košta“

Predsednik rekao je da nerešeno kosovsko pitanje Srbiju mnogo košta i da bismo, da to pitanje ne postoji, imali direktne strane investicije u visini od pet milijardi evra, ali da se ne postavlja pitanje da li smo spremni na tu cenu.

„Da nema tog pitanja bilo bi mnogo više, ali da li to znači ako sutra neko kaže “Pirot nije vaš“ da ćemo da kažemo zbog investicija na to pristajemo“, kazao je on.

Vučić je, gostujući na TV Prva, upitan koliko nas košta nerešeno kosovsko pitanje kada je reč o direktnim stranim investicijama odgovorio

„Da mi neko ne izvlači iz konteksta reči. Moj odgovor je mnogo nas košta, ali to nema veze koliko nas košta“.

On je ukazao da nas toliko mnogo košta da nije u stanju ni da kaže koliko je to.

Dodao je da su urađene mnoge analize i da pokazuju da bismo imali više od pet miliajrdi evra direktnih stranih invesicija da nije tog nerešenog pitanja, a danas imamo investicije u visini od 3,6 millijardi.

Vučić je izrazio uverenje da će Srbija ove godine uspeti da privuče 3,8 milijardi evra direktnih stranih investicija.

Vučić je rekao i da je veoma zadovoljan zbog činjenice da Srbija nikada nije investirala u srpski živalj na Kosovu i Metohiji, kao što to sada radi.

„Sada iz tekućih budžetskih rezervi odvajamo novih 80 miliona evra za naš narod na Kosovu. Srećan sam zbog toga i volim da osećaju da naša država brine o njima“, kazao je on.

IZVOR:DNEVNIK

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*