Predsednik Vučić posetio Železaru u Smederevu

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić posetio je pogon Tople valjaonice železare HBIS GROUP Serbia u Smederevu i poručio da ona do pre dve godine nije imala perspektivu, ali da danas doprinosi stabilnom budžetu Smedereva i zapošljavanju velikog broja ljudi.

Predsednik Vučić je rekao da su sačuvali posao za više od 5.200 ljudi i da im je Srbija na tome beskrajno zahvalna. On je dodao i da je, kroz razgovor sa zaposlenima, saznao da su radnici sada zadovoljni poslom i sigurni u sebe i bolju budućnost Smedereva.

Predsednik Vučić je podsetio da je proizvodnja Železare danas oko 1.700.000 tona i da će za dve godine biti najveća kompanija po nivou proizvodnje.

„Samo zahvaljujući tom uspehu grad Smederevo ima gotovo četiri miliona evra u budžetu“, rekao je predsednik Srbije i zahvalio kineskom ambasadoru i predsedniku Kine na podršci Smederevu i Srbiji.

Direktor HBIS GROUP Serbia Sihai Song je zahvalio predsedniku Vučiću na poseti i na podršci koju su, kao kompanija, dobili od njega lično i od Vlade Srbije.

„Želeo bih da zahvalim i narodu Srbije na podršci koju smo osetili u protekle dve godine. Kao preduzeće smo postigli napredak i nastavićemo sa investicijama kako bismo obezbedili stabilan posao za svoje radnike, kao i nova radna mesta“, istakao je direktor Sihai Song.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*