Vučić sa Dačićem o sastancima u SAD i Briselu

BEOGRAD –

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem o predstojećim susretima u Vašingtonu i Briselu. Predsednik Srbije potvrdio je učešće Beograda na sastanku u Beloj kući, na poziv specijalnog izaslanika Donalda Trampa za dijalog Ričarda Grenela, 2. septembra, na koji su pozvani i predstavnici Prištine.

Pet dana kasnije, u Briselu bi trebalo da bude nastavljen dijaloga, pod posredovanjem EU.

„Razgovor sa prvim potpredsednikom Vlade i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem o predstojećim susretima u Vašingtonu i Briselu“, navedeno je na instagram profilu “ Buducnostsrbijeav “ uz fotografije sastanka.

vucic, dacic, 2

Vučić je ranije najavio da će teme sastanka u Vašingtonu biti ekonomske, što je važno za Srbiju.

Predsednik je najavio da će na sastanku u Briselu tražiti da se ispuni dogovoreno iz 2013. godine, a to je Zajednica srpskih opština, a u međuvremenu je za taj sastanak najavio i pitanje Dečana.

„Ono što mene brine je da mi ne razgovaramo o stvarnim i suštinskim problemima, već se gleda kako da izbacimo neki papir. Zato će srpska strana tražiti od 7. septembra, kada verujem da je nastavak dijaloga, a ja će predstavljati Srbiju tamo, tražiću ispunjenje ugovora iz 2013. godine o formiranje ZSO , koje je potpisano pod okriljem EU“, rekao je Vučić nedavno.

On je naglasio da Beograd očekuje konkretan potez, a ne štancovanje papira i kada to budu videli videće kako će nastaviti dalje.

„Iz dijaloga nećemo da izlazimo, ali hoćemo stvarni dijalog, a ne dijalog u kome će svakoga dana da nam govore kako treba samo da ih priznamo“, naveo je Vučić.

IZVOR:RTV

FOTO:Instagram (buducnostsrbijeav)

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*