Vučić sa ruskim ambasadorom o bilateralnoj saradnji, izgradnji železničke pruge od Stare Pazove do Novog Sada…

BEOGRAD –

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka, sa kojim je razgovarao o temama od obostranog interesa, posebno o bilateralnoj saradnji.

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su razmotrili napredak radova na izgradnji železničke pruge od Stare Pazove do Novog Sada i izrazili zadovoljstvo što će uskoro biti položeni poslednji delovi pruge, te da radovi napreduju planiranom dinamikom, saopštila je predsednikova Služba za saradnju s medijima.

 

vucic,, harcenko

Izvor: Tanjug (video)

Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su razmenili mišljenja o nizu regionalnih i globalnih pitanja. Predsednik je upoznao ambasadora Bocan-Harčenka sa stanjem u dijalogu Beograda i Prištine i stavovima Srbije pred nastavak razgovora u ponedeljak u Briselu, te je, ovom prilikom, ponovio zahvalnost za aktivnu podršku Rusije teritorijalnom integritetu i suverenitetu naše zemlje.

Dvojica sagovornika su razgovarali i o zdravstvenoj situaciji u Srbiji i Rusiji, u vezi sa pandemijom kovid-19, i izrazili zabrinutost zbog porasta broja slučajeva, sa nadom da će se, sa povećanjem broja vakcinisanih, taj rast zaustaviti.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*