Vučić se sastao sa Lajčkom u Briselu

BRISEL –

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, sastao se danas u Briselu sa specijalni predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine, Miroslavom Lajčkom. Posle ovog sastanka, od 14.30 sati Vučić će se u okviru nove runde dijaloga Beograda i Prištine sastati sa šefom diplomatije EU Žosepom Boreljom. Od 16 časova očekuju se trilatrenalni razgovori Vučića, Aljbina Kurtija i posrednika EU.

Glavni posrednik EU u dijalogu Beograda i Prištine i šef diplomatije EU, Žosep Borelj, pred početak i ovog sastanka obratiće se medijima video porukom u kojoj će izneti očekivanja od razgovora.

vučić,lajčak

Izvor: instagram buducnostsrbijeav

Iz Evropske službe za spolje poslove najavili su da će specijalni predstavnik EU, Miroslav Lajčak, kao drugi domaćin sastanka u Briselu, oko 18 časova video porukom sumirati rezulate razgovora.

Očekuje se da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić, po završetku razgovora, obrati medijima u Briselu.

Vučić je istakao danas na putu za Brisel,  da su razgovori sa albanskim predstavnicima važni jer se time čuvaju mir i stabilnost.

„Nikada nije posebno prijatno ni putovanje, ni boravak u Briselu kada vodite razgovore sa albanskim predstavnicima. Međutim, za Srbiju je to važno, jer time pomažemo našem narodu na Kosovu i Metohiji, čuvamo mir i stabilnost koji su od presudnog značaja za ekonomski napredak cele Srbije“, napisao je Vučić na Instagram nalogu „buducnostsrbijeav“.

On je objavio fotografiju iz aviona na kojoj pregleda materijale pred sastanak sa Kurtijem.

„U avionu, uvek, baš kao u studentskim danima, obnavljam gradivo i pripremam se za teške sastanke. Predaja nije opcija“, naveo je Vučić.

 

 

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*