Vučić: Srbija će uvek biti snažan oslonac Republici Srpskoj

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da će Srbija kao iskren prijatelj i pouzdan partner „uvek biti snažan oslonac Republici Srpskoj“, navodi se u saopoštenju kabineta predsednika.

On je danas u posetu primio predsednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića, kome je rekao da je zbog ekonomskog prosperiteta i ostvarenja zajedničkih planova najvažnije sačuvati mir i stabilnost u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini.

„Srbija će uvek, uz poštovanje Dejtonskog sporazuma, pomagati različite infrastrukturne i druge projekte u Republici Srpskoj, kao i zajednički rad na negovanju naših kulturnih i duhovnih veza“, kazao je Vučić.

Vučić i Višković razgovarali su i o konkretnim zajedničkim infrastrukturnim i energetskim projektima.

Višković je rekao da se raduje daljoj saradnji sa Vučićem i Vladom Srbije, sa kojom uskoro očekuje novu zajedničku sednicu.

On je kazao da je „predsednik Vučić prvi predsednik Srbije koji je prešao sa reči na dela“, jer je ispunio obećanja i pomogao izgradnju različitih objekata i infrastrukturnih projekata u Republici Srpskoj i u Federaciji BiH.

Višković je takođe rekao da se raduje svakom uspehu Srbije, zato to, kako je naveo, „jaka Srbija predstavlja snažan oslonac za Republiku Srpsku“.

Izvor: Tanjug

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*