Vučić u Makiškom polju: Ovde se dešava istorija

„Posle 53 godine počinjemo da gradimo metro i vi znate da će da bude završen za šest godina, jer ono što mi obećamo to i ispunimo. Za nas je ono što smo rekli, zavet pred građanima”, poručio je predsednik

(Foto Tanjug)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas radove na projektu izgradnje infrastrukture i nasipanja platoa za depo beogradskog metroa na Makiškom polju i poručio da se na tom mestu dešava istorija.

„Ovde se dešava istorija. Oni koji pokušavaju da zaustave Srbiju, u tome neće uspeti. Od 1968. godine obećavaju nam metro. Koliko god da su bili na vlasti, nikada nisu ništa uradili”, poručio je Vučić okupljenim građanima, preneo je Tanjug.

Primetio je da nekima smeta što će metro da povezuje Železnik i Mirijevo, a ne, kako je rekao, najbogatije.

„A, ja sam ponosan, jer će dodatno da približi Obrenovac, Barajevo, Železnik, Banovo brdo do zvezdarskog Mirijeva. Naše je samo da radimo”, rekao je Vučić.

Nečiji rad i rezultati nikada ne mogu da se izbrišu, naglasio je on.

„Rekli su da ne smem da dođem ovde gde počinje izgradnja metroa… A, rekao sam da ću doći i svake nedelje ću da obilazim radove ovde, da vide da naše neimare, građevinare ne mogu da zaustave. Pristojna Srbija to nikada neće da dozvoli”, poručio je predsednik Srbije.

Podsetio je da se o metrou govori tačno 53 godine, a taj se san tek sada ostvaruje.

„Svi političari su lagali i varali narod. Posle 53 godine počinjemo da gradimo i vi znate da će da bude završen za šest godina, jer ono što mi obećamo to i ispunimo. Za nas je ono što smo rekli, zavet pred građanima”, poručio je Vučić.

Obilasku radova sa predsednikom prisustvuju ministar finansija Siniša Mali, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, zamenik gradonačelnika Goran Vesić, predsednici gradskih opština.

Ministar Mali je predstavio šinski sistem koji se razvija u Beogradu, navodeći da je planirano 30 kilometara novog BG voza i 40 kilometara šinskog sistema, kojim se rešavaju gužve, ali i čuva životna sredina.

„Povezali smo svaki deo Beograda, ceo šinski sistem je budućnost Beograda”, rekao je Mali dodajući da će građani šinskim sistemom brže, efikasnije i jeftinije da se prevezu sa jednog na drugo mesto.

Na Makiškom polju 22. novembra počeli su radovi na nasipanju i pripremi terena na prostoru gde će biti izgrađen depo budućeg metroa, čime je ujedno ozvaničen početak radova na izgradnji beogradskog metroa.

 

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*