VUČIĆ U NOVOM SADU Nema važnijeg datuma nego kad je Vojvodina prisajedinjena Srbiji, moderna zgrada RTV do polovine 2019.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović položili su danas u Novom Sadu kamen temeljac za novu zgradu Radio televizije Vojvodine koja je srušena tokom NATO bombardovanja 1999. godine. Vučić je tom prilikom izjavio da je NATO pakt pre 18 godina, zbog pogrešne politike, bombama odgovorio novinarima i sravnio sa zemljom zgradu koja je stajala na Mišeluku te da ne zna šta im je ona smetala.

On je dodao da je današnje polaganje kamena temeljca zbog svega toga mnogo više od običnog početka radova na nekom građevinskom objektu.

– Suočeni sa ruševinama, mi smo promenili onaj deo mentaliteta koji nas je terao da samo tugujemo, kukamo i da se žalimo. Mi smo počeli da radimo, da gradimo tamo gde su drugi rušili, da sve bude bolje, više i snažnije i zamenili smo suze znojem – naglasio je Vučić.

On je podsetio da je nakon bombardovanja 1999. godine ostalo mnogo porušenih mesta i objekata, za šta je kriv NATO pakt, ali da ni oni koji su došli na vlast posle 2000. godine nisi znali šta da rade sa tim nasleđem.

Predsednik Srbije je rekao da mu nije jasno zbog čega je onima, koji su pre 18 godina palili naše zgrade, Radio-televizije Vojvodine bila kriva, te da ni posle 18 godina građani isto misle o njima i da nisu promenili mišljenje.

– Napravili su samo to da postanemo čvršći, snažniji i otporniji, da ljubimo slobodu i nezavisnost Srbije. Zato građani, podignite glavu, živite u nezavisnoj Srbiji, koja nikada neće dozvoliti da bude srušena i ponižena – poručio je predsednik Srbije.

On je precizirao da će nova zgrada RTV imati 18.000 kvadrata i da će biti „najmodernija, svetla, prostrana“.

Predsednik Srbije je ranije danas u Novom Sadu sa predstavnicima pokrajinske i gradske vlasti imao sastanak u vezi sa obeležavanjem 100. godišnjice prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*