Vučić uputio čestitku Makronu povodom Dana Republike

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorom Francuske Frederikom Mondolonijem sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i predstojećem susretu sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom.
Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Vučić istakao je da su odnosi dve zemlje na veoma visokom nivou i da je podrška Francuske Srbiji na evrropskom putu veoma važna. On je ambasadoru Mondoloniju čestitao Nacionalni dan i uručio pismo čestitku za predsednika Makrona povodom Dana Republike.

„Primite moje iskrene čestitke povodom Nacionalnog praznika, uz najbolje želje za dalji napredak Francuske i blagostanje svih njenih građana. Ovaj dan još jednom podseća na to da su sloboda, jednakost i bratstvo, na kojima počiva francusko društvo, trajne vrednosti i univerzalni uzori,” navodi se u čestitki predsednika Srbije.

U pismu Vučić ističe da ga raduje što ću već za tri dana imati priliku da se sastanem sa predsednikom Francuske.

“Uveren da Srbija i Francuska, uz međusobno uvažavanje i u skladu sa proklamovanim strateškim partnerstvom, imaju sve mogućnosti da dostignu više nivoe političke i ekonomske saradnje,” navodi se u pismu upućenom predsedniku Francuske.

Ambasador Mondoloni je istakao da je predstojeća poseta predsednika Vučića veoma važna za odnose dve zemlje, kao i da Francuska snažno podržava ekonomske reforme, zalagnje za regionalnu stabilnost i strateške odluke Srbije na evropskom putu.

Predsednik Srbije dodao je da će tokom posete sa predsednikom Makronom razgovarati o dijalogu Beograda i Prištine, ekonomskoj saradnji, situaciji u regionu, ali i većem prisustvu Francuske u Srbiji.
Izvor: Danas Online

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*