Vučić: Vakcinisaću se u četvrtak ili petak u Merošini ili Žagubici

Predsednik u poseti Bahreinu (Foto Tanjug/Instagram)

MANAMA – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će se vakcinisati u četvrtak ili petak u Merošini ili u Žagubici.

„Pošto sam rekao da ću da budem sa svojim narodom, ja ću u četvrtak ili petak u Merošinu ili Žagubicu i primiću baš kinesku vakcinu”, rekao je Vučić za TV Pink, prenosi Tanjug.

Dodao je da će onda i on morati da izvadi antitela da bi mogao da dokaže ukoliko želi da putuje.

„Do tada ja ne mogu da idem u Brisel. Nemate pojma koliko mi je žao i teško zbog toga, užasno”, dodao je Vučić komentarišući vest da bi EU mogla da donese odluku da priznaje samo one vakcine koje su oni odobrili, a da ne priznaju kinesku.

Kazao je da se tako radi o pristupu po kome se „stavljaju zastave ispred vakcina” i da neko prima vakcinu na osnovu toga da li mu se zastava nečije zemlje sviđa ili ne.

Govoreći o otvaranju fabrike koja bi u Srbiji proizvodila kinesku vakcinu, Vučić je na kraju posete Bahreinu, upitan šta će nam dve fabrike vakcina s obzirom da će i Torlak proizvoditi rusku, rekao da je to zato što su nam potrebne.

„Ako bismo mogli i tri fabrike da imamo. To je i te kako značajno, jer time naša zemlja postaje sila u zdravstvu, bićemo moćni i imaćemo veliku snagu u regionu i jugoistočnoj Evropi. Srbija će da ima dve fabrike vakcine, ne samo da će moći da besplatno vakciniše svoje građane, već ćemo imati i minimalnu zaradu”, rekao je Vučić.

Povodom optužbi da pravi hiperprodukciju skandala da bi zatrpao optužnicu za Jovanjicu, Vučić je ponovio da će odgovarati na poligrafu za sve što žele da ga pitaju o Jovanjici, ali da on i dalje nema račun ni u Švajcarskoj ni na Mauricijusu.

„Spreman sam na pitanja svih njih i partija da odgovorim, da spreme 50 pitanja za Jovanjicu, dovedu poligrafistu, donesu mašinu, gde god hoće, pozvaću 30 televizija”, kazao je Vučić dodajući da on neće donositi medicinsku dokumentaciju kao izgovor.

On je kazao da se iz poseta Bahreinu, i prethodno Ujedinjenim Arapskim Emiratima, vraća sa izuzetnim rezultatima za Srbiju i naveo da Srbija otvara nove prozore i nove vidike za sebe.

Kamilje meso je odlično
Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je veoma zadovoljan i posetom Bahreinu, gde je srpska delegacija dočekana fantastično, a probao je, kaže, i kamilje meso, koje je odlično.„Kamilje meso je odlično, ja jedem meso, nisam ni vegan ni vegetarijanac, divno je bilo sve što smo probali je bilo odlično”, kazao je predsednik.

Predsednik je naglasio da to potvrđuje trend da nezavisne i suverene zemlje počinju sve više da sarađuju u vreme multipolarnog sveta i traže načine da se povezuju sa drugima i obezbede dobrobit za svoje građane.

„Iz poseta UAE i Bahreina vraćamo se sa nečim od izuzetnog značaja, gradićemo novu fabriku vakcine, mesto gde ćemo moći da pravimo vakcine protiv korone, ali i druge vakcine u budućnosti”, rekao je Vučić.

On je dodao da će se pripremiti kompletna logistika, mašine, aparati, ali pre svega ljudu koji će moći da rade, jer je cilj da se nastavi tradicija „Torlaka”, gde će se proizvoditi ruska „sputnjik V” vakcina, uz primedbu da su to dve vakcine koje su se pokazale odlično, bez ijedne nuspojave, prenosi Tanjug.

Preneo je da se u UAE i Bahreinu mnogo razgovaralo o saradnji u poljoprivredi, izvozu naših poljoprivrednih proizvoda, a posebno o preradi i izvozu poluproizvoda i finalnih proizvoda iz Srbije, poput džemova, pekmeza, za šta su, dodaje, potrebne investicije.

„Razgovaralo se i o svim drugim pitanjima, od nafte do građevinske industrije”, rekao je Vučić i dodao da u narednih mesec dana očekuje u Beogradu princa Bahreina, zatim i veću delegaciju, u cilju pripreme posete kralja te zemlje, koja bi trebalo da usledi krajem leta ili najkasnije početkom jeseni.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*