Vučić: Znam šta nam je činiti, zaštitićemo naš narod na KiM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da „zna šta nam je činiti“, ukoliko kosovski Albanci ponovo upadnu na sever Kosova i uznemiravaju srpski narod i dodao da se nada da nikada nećemo imati priliku da vidimo na koji će način to uraditi.

Aleksandar Vučić je nakon obilaska fabrike i razvojnog centra kompanije „Brose“ u Pančevu rekao, odgovarajući na pitanje novinara kako će zaštititi Srbe na KIM, da oni mogu da probaju sve što mogu protiv Srba pa će videti šta će se desiti.

Vučić: Znam šta nam je činiti, zaštitićemo naš narod na KiM

Vučić: Znam šta nam je činiti, zaštitićemo naš narod na KiM

„Srbi su me razumeli. Nisam to rekao pod emocionalnim pritiskom. Kada shvatite da ste saterani kao zemlja u ćošak ostaje vam da se predate ili borite. Predaja nije opcija, a neki drugi nek vide da li će da opravdavaju divljanje Albanaca na severu. Ja znam šta je nama činiti, zaštitićemo naš narod. Tačka. Kako, nadam se da nikada nećete morati da vidite“, rekao je Vučić.

Predsednik je podsetio novinarku, koja je postavljajući pitanje o tome kako će zaštititi Srbe apostrofirala navodnu obavezu Srbije po Briselskom sporazumu, rekao da je pitanje postavljeno bez znanja šta piše u Briselskom sporazumu.

„To nema veze sa tim sporazumom“ rekao Vučić i objasnio da postoji jedino aneks sa NATO-om u vezi dolaska oklopnih vozila na sever.

„Oni nemaju pravo da imaju svoju vojsku, a to što izmišljaju kosovske bezbednosne snage uz pomoć stranaca to je drugo. Jasno je da nemaju pravo da dolaze na sever bez saglasnosti četiri gradonačelnika i Kfora. Ovo je sedmi ili osmi upad ne bi li prikazali silu“, rekao je Vučić i dodao da je to kršenje onoga što je NATO potpisao i samog duha dijaloga.

Navodi da ima u vidu bezbednost i položaj Srba.

„Dobijao sam izveštaje šta mediji tajkunski pišu i da su zabrinuti za bezbednost Srba. Imao sam u vidu bezbednost i položaj Srba, ono što sam imao želju da kažem rekao sam i nemam nameru da išta dodam“, rekao je Vučić.

Pripadnici kosovske policije za ekonomski kriminal i carine u sredu ujutru su zatvorili više prodavnica u severnom delu Kosovske Mitrovice i okolnim mestima, kako bi, kako su saopštili, sprečili krijumčarenje robe.

Na pitanje da li je proverio u kakvim uslovima žive kineski radnici u Srbiji, Vučić je rekao da nije predsednik Kine da bi to proveravao i da je to posao za „naše kineske prijatelje“.

Vučić: Prepustićemo slučaj Edina Vranja BiH pravosuđu

Inicijativa o unapređenju saradnje sa nadležnim organima Bosne i Hercegovine u procesuiranju ratnih zločina i njihovih izvršilaca na teritorijama naših zemalja, je jednostrana inicijativa Srbije sa ciljem slanja poruke mira i saradnje, istakao je predsednik Srbije.

Aleksandar Vučić je, odgovarajući na pitanje na čemu Srbija insistira u regionalnoj saradnji u procesuiranju ratnih zločinaca, o čemu je danas pre podne imao sastanak, rekao da će naši tužioci razgovarati sa svojim kolegama u BIH jer je Srbija spremna daprepusti bosanskom pravosuđu prepusti slučaj Edina Vranja u formi optužnice.

„To je naša jednostrana inicijativa. Želimo da pošaljemo poruku mira i saradnje ljudima u BiH, pre svega Bošnjacima“, ukazao je Vučić.

Prema njegovim rečima ovim prijateljskim činom će moći svi građani BiH da uđu u Srbiju da se ne plaše od navodnih tajnih optužnica koje nismo imali, jer smo optužnice u potpunosti prepustili nekom drugom.

„To je važna karika u celom ragion. Da li će odgovoriti na to ne znam, ali je važno da mi pokažemo svoju dobru volju. Ako budu umeli da cene dobro, ako ne, onda ništa“, rekao je predsednik.

IZVOR:RTS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*