Vulin: Ako ima pravde, doživotne za Belivukovu bandu – sunca više neće videti

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je u Zvorniku da zna da banda Veljka Belivuka konačno sklonjena sa lica zemlje i da će najveći deo njih, ako ne i svi, dobiti zasluženu kaznu i ako ima pravde – doživotnu robiju.

„Oni više, osim kroz rešetke, sunca neće videti“, rekao je Vulin novinarima tokom posete Zvorniku.

On je naglasio da to zna pošto u policijskom radu morate da imate dokaze za ono što treba da uradite. „Nekad nešto znate operativno ali između operativnog saznanja i onoga što možete da prikažete pred tužilaštvom i pred sudijama veliki je put“, rekao je Vulin.

„Ja sam na čelo MUP-a došao negde u oktobru mesecu, 8. decembra smo formirali radnu grupu sa zadatkom da se bavi upravo Belivukom, Miljkovićem i njihovim pomagačima, 4. februara njih više od 30 je uhapšeno, a nadam se da će u narednih nekolio dana biti podignuta i optužnica – da će to uraditi tužilac za organizovani kriminal, gospodin Nenadić, i znam da smo zajedno sa BIA i uz veliku podršku predsednika Vučića razbili jednu od najsurovijih bandi na ovim prostorima“, rekao je Vulin.

On je precizirao da namerno kaže „na ovim prostorima“ jer njihovo delovanje nije bilo vezano samo za republiku Srbiju.

„Pojavivali su se oni u mnogim zemljama regiona, ali to ćete videti na samom suđenju i videćete koji su rezultati istrage, kad se šta dešavalo ne znam ali znam da je ta banda konačno sklonjena sa lica zemlje i da će najveći deo njih, ako ne i svi dobiti zasluženu kaznu i ako ima pravde dobiće doživotnu robiju, oni više, osim kroz rešetke, sunca više neće videti“, rekao je ministar.

Vulin se u Zvorniku sastao sa ministrom sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmom Cikotićem. Razgovarali su, prenosi N1 Sarajevo, o mnogim bitnim temama, a potpisan je i Aneks Sporazuma između Veća ministara BiH i Vlade Republike Srbije o zajedničkim lokacijama na graničnim prelazima na prelazu Bratunac (novi most) – Ljubovija (novi most).

Kako je rekao Cikotić, danas su učestvovali u važnom sastanku, te su prvi put smo imali priliku da imaju kompetentnu zastupljenost dva ministarstva ali i agencija koje su nadležne za borbu protiv organizovanog kriminala, pretnji i sigurnostnih izazova.

“Mislim da smo danas postigli jednu vrstu očekivanog razumevanja. Danas smo odgovarali otvoreno i konkretno. Dotakli smo se ilegalnih migracija koje su jedna ozbiljna pretnja i za Republiku Srbiju i BiH. Otvorili smo mogućnosti proširivanja saradnje tamo gde postoji obostrani interes, i u tom pogledu cenim da je danas sastanak veoma konstruktivan i mislim da će značiti kao jedan iskorak između BiH i Srbije“, naveo je Cikotić.

Aleksandar Vulin je istakao i da mu je veliko zadovoljstvo što su priliku potpisati sporazum koji će život ljudima učiniti lakšim i boljim.

“Predugo smo čekali da most bude u funkciji. Predugo čekamo da ljudi skrate vreme kad budu putovali, da roba pojeftini. Predugo smo čekali zbog birokratije da ono u šta smo zajedno uložili nadu i trud i novac da bude na raspolaganju svim ljudima koji žive sa obe strane Drine. Ovo je veliki i dobar dan za sve one koji žive sa obe strane Drine. Kretaćemo se brže. Biće jeftinije i kontorolisanije. Nikad ne smemo dozvoliti da ove stvari čekaju. Most ne spaja samo dve opštine nego sve nas i daće nam priliku da se bolje upoznamo”, naveo je Vulin.

„Destabilizacija BiH posle odluke Visokog predstavnika“

Vulin je u Zvorniku ocenio da je odluka Visokog predstavnika u BIH Valentina Incka o nametanju zakona o negiranju genocida dovela do destabilizacije BiH i do toga da se Republika Srpska oseća „veoma ugroženo“.

Vulin je odluku Visokog predstavnika ocenio kao „štetnu i pogrešnu“, te ukazao da „nametanje istine nikada nije moguće i nije nešto što bi, na bilo koji način trebalo uraditi“, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

On je rekao i da „Republika Srpska neće ostati bez podrške Srbije dok je vodi Aleksandar Vučić“, dodaje se u saopštenju.

 

 

 

IZVOR:N1

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*