Vulin pozvao mlade da konkurišu za policijsku obuku

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin pozvao je sve one koji žele da budu na usluzi svojoj zajednici i zemlji i da profesionalnu karijeru ostvare u policiji da se prijave na konkurs za polaznike Centra za osnovnu policijsku obuku, koji je nedavno raspisan.

Obilazeći polaznike 28. i 29. klase Centra koji se nalaze na obuci u Sremskoj Kamenici, Aleksandar Vulin je istakao da će jedan broj polaznika, koji prođu na konkursu i završe obuku, obavljati posao pozornika, navodi se u saopštenju MUP-a.

Ministar Aleksandar Vulin u Sremskoj Kamenici

Ministar Aleksandar Vulin u Sremskoj Kamenici

„Vratićemo pozornike policajce koji vode računa o svakom kvartu, znaju svako dete, roditelja, znaju brigu svakog svog sugrađanina i znaju ko su oni u zajednici koji krše zakon i mogu da ugroze bezbednost naših porodica“, istakao je ministar Vulin.

Ministar je izrazio zadovoljstvo zbog velikog odziva mladih ljudi na konkurs za pozornike.

„Pozivam sve koji misle da treba da vežu svoju sudbinu i život, svoju profesionalnu karijeru sa Ministarstvom unutrašnjih poslova da se prijave, budu na usluzi svojoj zajednici, zemlji. Kada budemo vratili pozornike u svaki kvart u našoj zemlji, bićemo sigurniji i bezbedniji“, rekao je ministar Vulin.

Ministar je polaznicima 28. i 29. klase Centra za osnovnu policijsku obuku poručio da je policijski posao životna misija brige o drugim ljudima i njihovoj bezbednosti.

„Ovi momci i devojke su garant da ćemo biti sigurni i bezbedni, stabilni. Ministarstvo unutrašnjih poslova je ponosno što ima još jednu generaciju mladih ljudi, koji će brinuti o svakom od nas, o bezbednosti svakog građanina naše zemlje“, poručio je ministar Aleksandar Vulin u Sremskoj Kamenici.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je 24. marta raspisalo Konkurs za upis 1.400 polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku za stručno osposobljavanje za obavljanje poslova i zadataka uniformisanog policijskog službenika.

Konkursom su predviđena radna mesta – policajac (480 polaznika), saobraćajni policajac (250 polaznika), granični policajac (270 polaznika) i policajac za rad u zajednici (400 polaznika), na području Policijske uprave za grad Beograd i 26 područnih policijskih uprava, na koji se kandidati mogu prijaviti do 8. aprila.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*