Vulin: U Hrvatskoj je heroj svako ko je ubijao Srbe

Ministar unutrašnjih poslova i lider Pokreta socijalista (PS) Aleksandar Vulin izjavio je danas, povodom vraćanja čina i odlikovanja Branimiru Glavašu, osumnjičenom za ratne zločine nad Srbima, da je potpuno nevažno koja stranka vlada Hrvatskom i da kada je u pitanju odnos prema Srbima između hrvatskih partija nema razlike.

„Svako ko je ubijao Srbe, za njih je heroj i čak ni pravosnažne presude hrvatskih sudova nisu razlog da se ubice Srba ne unaprede i nagrade. Milanović je vratio činove i odlikovanja ustaši, osuđenom ubici srpskih civila, Branimiru Glavašu. Da li je to Hrvatska preko koje mi treba da uđemo u EU, da li su to vrednosti koje Srbija treba da usvoji kao svoje?”, poručio je Vulin, prenosi Tanjug.

Kako je saopšteno iz PS, Vulin je komentarišući potez hrvatskog predsednika Zorana Milanovića, koji je Glavašu vratio odlikovanja i čin general-majora, istakao da očekuje da potpredsednik Vlade Hrvatske, predstavnik Srba Boris Milošević, „zatraži izvinjenje predsednika Hrvatske i povlačenje odluke o nagrađivanju ustaše i ubice”.

„Hrvatski ambasador bi morao da bude pozvan da nam objasni neobjašnjivo, zašto se nagrađuje dokazani ustaša i ubica”, dodao je Vulin.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*