Vulin: Vučić dao jasne zadatke, mi treba da ih ispunimo

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je danas u Aranđelovcu da je predsednik države Aleksandar Vučić policiji dao jasan zadatak da se izbori sa mafijom, korupcijom u državnim redovima
vulin
Foto: mod.gov.rs

ARANĐELOVAC: Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je danas u Aranđelovcu da je predsednik države Aleksandar Vučić policiji dao jasan zadatak da se izbori sa mafijom, korupcijom u državnim redovima, ali i da preduzme sve kako bi se običan građanin osećao sigurno i bezbedno.

Vulin je na sastanku strateške grupe Direkcije policije, kojem su prisustvovali načelnici organizacionih jedinica MUP-a i policijskih uprava u Srbiji naglasio da će se uspeh u radu svakog načelnika meriti po tome kako se osećaju građani u svom gradu, na ulici, koliko su im bezbedna deca.

„Kada sklonite dilera sa pet grama droge sa ulice, vi ste sklonili bitangu koja neće doći do škole i prodavati narkotike deci, kada sklonite džeparoša vi ste učinili da se ljudi osećaju bezbedno u autobusu gradskog prevoza, da se ne okreću iza sebe. Nema sitnog kriminala“, poručio je ministar Vulin.

Posebno je naglasio važnost brzine rasvetljavanja krivičnih dela.

Govoreći o borbi protiv organizovanog kriminala, ministar je istakao da kriminalna grupa koju su predvodili Veljko Belivuk i Marko Miljković mora biti istražena do kraja, ali da istu snagu i posvećenost očekuje i u rasvetljavanju i procesuiranju i drugih kriminalnih grupa.

Poručio je da u borbi protiv kriminala niko nije zaštićen i da će svi oni u policiji koji su se ogrešili o zakon biti sankcionisani.

Kao posebno važnu aktivnost u narednom periodu, ministar Vulin je istakao projekat „Policija u zajednici“, koji postoji, ali koji nije, kako je naveo, do kraja završen, a koji policiju približava građanima i podiže nivo poverenja.

Ministar je istakao da će MUP nastaviti da ulaže u poboljšanje materijalnog položaja i opremljenosti policijskih službenika i najavio do kraja godine još jedno povećanje plata zaposlenih.

Prema njegovim rečima, bezbednost i zaštićenost policijskih službenika je prioritet, zbog čega će se nastaviti sa ulaganjem u opremu, uniforme i sva druga sredstva koja policajcima čuvaju život.

„Predsednik Aleksandar Vučić nam je dao jasne zadatke i smernice, koje se kao što vidite ispunjavaju. Nemojte nikada da dozvolite sebi da ga ne shvatate ozbiljno, jer kada nešto kaže on to i misli i to se i desi“, naglasio je Vulin i dodao „ponosan sam na njega koliko nam pomaže i koliko je uz nas, kao što sam ponosan i na vas i na brzinu kojom smo ostvarili rezultate“.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*