Za digitalizaciju škola u Vojvodini 20 miliona dinara

Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici, kojom je predsedavao Igor Mirović, izdvojila 20 miliona dinara za digitalizaciju u oblasti obrazovanja na teritoriji Vojvodine, odnosno za uvođenje „Majkrosoftove“ platforme za unapređenje obrazovnog procesa korišćenjem savremenih uređaja i servisa.

Radi se o nabavci softverske platforme za 52 gimnazije, srednje i osnovne škole u AP Vojvodini, koju bi koristilo 2.500 nastavnika u toku jedne godine.

Ova platforma omogućava prosvetnim radnicima i đacima rad na dokumentima, držanje predavanja i komunikaciju između kolega i učenika sa različitih lokacija preko Interneta, kao i korišćenje elektronske beležnice koja omogućava kreiranje elektronskih svezaka za nastavnike i đake, snimanje predavanja, pristup predavanjima od kuće, deljenje zajedničkih materijala za nastavu, dodeljivanje domaćih zadataka i njihovo pregledanje i povezivanje s platformama za e-learning.

Ova platforma se realizuje osnovu sporazuma o saradnji Pokrajinske vlade sa kompanijom „Majkrosoft“ u oblasti obrazovanja iz 2016. godine, na stvaranju uslova za digitalizaciju škola u AP Vojvodini.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*