Za nerazvijene opštine kredit od 22 miliona evra

Ministar finansija Srbije Siniša Mali i šef divizije Evropske investicione banke (EIB) za Sloveniju, Hrvatsku i Zapadni Balkan Mateo Rivelini potpisali su danas u Beogradu ugovor od 22 miliona evra kredita za infrastrukturne projekte u najnerazvijenijim opštinama u Srbiji.

U cilju podizanja infrastrukturnog kapaciteta jedinica lokalnih samouprava, standarda i kvaliteta života građana, kao i podrške lokalnom ekonomskom razvoju, Vlada Srbije, EIB i Misija Programa UN za razvoj (UNDP) pokreću program „Partnerstvo za program lokalnog razvoja“, čija je ukupna vrednost 30 miliona evra.

 

 

Ugovor je potpisan u Vladi Srbije u prisustvu ministra državne uprave i lokalne samouprave Branka Ružića, šefa Delegacije EU u Srbiji Sema Fabricija i tim lidera za partnerstva i nove donatore UNDP-a Ivana Zverhanovskog.

Od ukupno 30 miliona evra, 75 odsto vrednosti programa finansira EIB sa 22 miliona evra kredita, a 25 odsto potrebnih sredstava biće obezbeđeno iz budžeta Srbije, donacija, sredstava UNDP-a i sredstava jedinica lokalne samouprave za koje je predviđeno učešće od najmanje 15 odsto ukupne vrednosti pojedinačnog projekta.

Reč je o infrastrukturnim projektima u najnerazvijenijm opštinama u Srbiji, kao i onim koje su u prošlosti bile pogođene elementarnim nepogodama ili migrantskom krizom.

Infrastrukturni radovi na odabranim projektima biće realizovani u periodu od četiri godine od početa projekta.

Izvor: Tanjug

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*