Za obnovu Zemunske gimnazije oko 350 miliona dinara

ZEMUN –

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić obišao je radove na rekonstrukciji Zemunske gimnazije koji, kako je rekao, koštaju oko 350 miliona dinara.

Naveo je da su radovi vrlo opsežni i kompletni, da su počeli krajem aprila ove godine i da je rok za njihovo izvođenje 300 dana.

zemunska, gimnazija

„Biće izvršena zamena prozora, poda, kompletneinstalacije…Potpuna obnova objekta koji je star 140 godina i za sve to vreme nije rađena njegova ozbiljnija rekonstrukcija“, rekao je Radojičić novinarima nakon obilaska radova.

Istakao je da je važno deci i nastavnicima obezbediti dobre uslove za sprovođenje nastave i dodao da su tokom ovog školskog raspusta započeti radovi u osam beogradskih škola, čija je vrednost 153 miliona dinara.

To je, dodao je, deo opsežne akcije obnove škola koja je počela prošle godine, a nastavljena ove.

Naveo je da je početak ove školske godine izuzetno izazovan zbog epidemije korona virusa.

„Rizici koje korona nosi su veliki, ali poruka roditeljima je da ćemo svi zajedno – resorno ministarstvo, sekretarijat, Grad Beograd, nastavnici, direktori škola…dati svoj maksimum da se što bolje dočeka prvi septembar“, rekao je Radojičić.

Naglasio je da su, osim zdravlja, deca i obrazovanje na prvom mestu i dodao da je ulaganje u obrazovanje, ulaganje u budućnost.

Radove na rekonstrukciji Zemunske gimnazije je sa gradonačelnikom, između ostalih, obišao i gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

IZVOR:RTV

FOTO:zemunskagimnazija.edu.rs

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*