Za puteve u Kuli 650 miliona dinara

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović u Kuli je razgovarala s Veliborom Milojičićem, predsednikom privremenog organa opštine o infrastrukturnim projektima važnim za građane ove opštine.

Mihajlovićeva je istakla da su razgovarali ne samo o putnoj i železničkoj infrastrukturi, već i o projektima vezanim za rehabilitaciju vodovodne i kanalizacione mreže, izgradnji nekoliko fabrika vode i najavila da će se naredne godine pripremiti dokumentacija za izgradnju kanalizacije u Sivcu.

„Samo u održavanje puteva u Kuli izdvojili smo 150 miliona dinara. Pored toga, na proleće krećemo u rehabilitaciju regionalnog puta Kula-Vrbas, vrednu 500 miliona dinara. To će uključiti i rekonstrukciju Vrbaškog mosta, koji predstavlja usko grlo na ovoj deonici i ugrožava bezbednost saobraćaja“ – rekla je Mihajlovićeva.

Ona je napomenula da je budžet stabilan i da su u 2019. godini prioritet kapitalne investicije.

„Danas smo razgovarali i o tome kako da zajednički radimo na projektima važnim za građane, ali i privredu. Dugo se ranijih godina pričalo o jednom važnom projektu, obilaznici oko Kule, mi ćemo to uraditi. Od Uprave za kapitalna ulaganja ćemo tražiti da izradi projektno-tehničku dokumentaciju, opština će da reši eksproprijaciju, a republička i pokrajinska vlada će finansirati izgradnju – rekla je ministarka.

Mihajlovićeva je dodala da, ako želimo razvijeno društvo i uslove za dobar život, na prvom mestu moramo ulagati u infrastrukturu.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*