Za razvoj turizma kredit 50 miliona dinara

Vlada Srbije odlučuila je da ove godine odobri 50 miliona dinara za kreditiranje u turizmu sa ciljem da se podstakne finansiranje kvaliteta turističke ponude.

 

FOTO Ilustracija/ Pixabay

 

 

Prema rečima državnog sekretara u Ministarstvu turizma Miroslav Knežević, za sredstva do 1. oktobra mogu da konkurišu svi oni koji pored ostalog žele da rade rekonstrukciju i izgradnju smeštajnih kapaciteteai restorana, proizvodnju suvenira, izgradnju turističke infrastrukture.

Knežević je agenciji Beta naveo da će u kreditiranje biti uključena i sredstva iz replasmana koja su dodeljena prethodne godine.

Za kredite mogu da konkurišu preduzeća i preduzetnici koji se bave turizmom, kao i registrovana poljoprivredna gazdinstva.

Knežević je rekao da, prema uredbi koju je usvojila Vlada Srbije, učešće kreditnih sredstava u finansiranju ne može biti veće od 50 odsto od ukupne vrednosti projekta.

„Sredstva će se dodeljivati preko Fonda za razvoj Srbije, sa kamatnom stopom od jedan odsto godišnje i mogućnošću otplate od šest godina, sa grejs periodom od 12 meseci, odnosno 24 meseca za grinfild investicije“, kazao je on. 

Minimalni iznos kreditnih sredstava za poljoprivredna gazdinstva, preduzetnike i mikro preduzeća je 500.000 dinara, a za ostala privredna društva je dva miliona dinara.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*