Zabranjen uvoz mleka proizvođača iz Gradačca

(Foto Pixabay)

Od jutros je zabranjen uvoz u Srbiju mleka robne marke „Pilos”, mlekare „MI 99” iz Gradačca, u Bosni i Hercegovini, i to zbog neodgovarajućeg kvaliteta, izjavio je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

„Na osnovu laboratorijskih analiza, utvrdili smo da kvalitet mleka nije odgovarajući i zabranili uvoz. Oni su ozbiljan izvoznik mleka u Srbiju i ono se nalazi najčešće u velikim trgovinskim lancima, neki dan je bila priča u Lidlu, a ja mislim da ga ima i u Merkatoru i nekim drugim trgovinama”, rekao je ministar gostujući na TV Prva, preneo je Tanjug.

Dodao je da se zabrana uvoza ne odnosi samo na mleko već i na druge mlečne proizvode ovog proizvođača, a količine koje se već nalaze u našoj zemlji će se staviti pod zabranu prodaje.

„Naša laboratorija je utvrdila da, naročito u pogledu mlečnih masti, ono što je u mleku ne odgovara onome što piše na deklaraciji i nije u njemu 2,8 odsto mlečne masti nego mnogo manje”, precizirao je Nedimović.

On je naveo i da mleko tog proizvođača ne sadrži ništa što bi bilo štetno po zdravlje pa oni koji su ga konzumirali ne moraju da se plaše.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*