Zaključen ugovor sa kompanijom „Boysen“

Gradonačelnik grada Subotice Bogdan Laban zaključio je u petak, 30. avgusta 2019. godine, ugovor o otuđenju građevinskog zemljišta u javnoj svojini bez naknade sa privrednim društvom  „Boysen Abgassysteme“  d.o.o. Subotica, jednim od najvećih svetskih proizvođača izduvnih sistema za automobilsku industriju.


Potpisivanju ugovora prethodila je izrada elaborata opravdanosti, usvojenog od strane Skupštine Grada Subotice, kojim je dokazano da će direktni prihodi Grada u periodu od pet godina biti veći od prihoda koji bi se ostvarili otuđenjem po tržišnoj ceni. Kao neophodan preduslov pristiglo je pozitivno rešenje Komisije za kontrolu državne pomoći Ministarstva finansija Republike Srbije, kao i prethodna saglasnost Vlade RS kojom su ispunjeni svi neophodni pravni preduslovi za otuđenje zemljišta u javnoj svojini bez naknade.
Podsećamo da se predmetno zemljište, ukupne površine 10 ha 13 a 94 m2, nalazi u Privrednoj zoni „Mali Bajmok“. Nemački investitor ima nameru da u narednom periodu, na pomenutoj lokaciji, započne izgradnju proizvodnog pogona za izradu izduvnih sistema za automobilsku industriju. Investitor se obavezao da u okviru budućeg proizvodnog objekta, površine od oko 35.000 m2, u roku od pet godina zaposli 507 radnika.
Ukupna vrednost investicije je 55 miliona evra i to je do sada najveća strana investicija u Subotici.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*