Zaplenjeni tompusi vredni milion dinara, Nišlija tvrdio da mu prijaju jer ima astmu

Carinici su u nedelju, 28. novembra na prelazu Špiljani sprečili pokušaj krijumčarenja 225 kubanskih tompusa, čija je vrednost procenjena na preko milion dinara.
FOTO: Zaplenjeni tompusi vredni milion dinara, Nišlija tvrdio da mu prijaju jer ima astmu

Foto: Uprava carina
Prekršaj je otkriven na ulazu u zemlju kada je za detaljan pregled izdvojen automobil „sitroen“ podgoričkih registarskih oznaka.
Ispostavilo se da je reč o iznajmljenom vozilu, za čijim je volanom bio državljanin Srbije, koji je carinicima rekao da nema ništa da prijavi.
Proverom ličnih dokumenata kroz informacioni sistem koji koristi policija ustanovljeno je da je za vozačem raspisana poternica.
Detaljnom kontrolom koja je usledila, u prtljažniku automobila pronađena je putna torba puna kubanskih tompusa „Cohiba Benike“, „Romeo y Julieta“, „Montecristo Habana“ i „Cohibo“.
Pored toga u torbi su pronađena i četiri hjumidora-specijalne kutije posebno konstruisane da obezbede potrebnu vlažnost i uslove za čuvanje cigara.
Nišlija (35) je carinicima rekao da je kubanske tompuse kupio u toj zemlji za lične potrebe, jer je astmatičar, pa ga njihovo korišćenje navodno smiruje.
Protiv putnika je pokrenut prekršajni postupak pred nadležnim sudom, do čijeg će okončanja biti zadržan i automobil, jer vrednost zaplenjenih tompusa prelazi trećinu vrednosti vozila.
IZVOR:021.RS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*