Zaštitna oprema za članove NOOIS-a

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Zoran Đorđević i v. d. pomoćnika ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević uručili su danas 3.000 zaštitnih maski Nacionalnoj organizaciji osoba sa invaliditetom Srbije, koje će biti prosleđene savezima širom Srbije.

TANJUG

Đorđević je tom prilikom izrazio uverenje da će maske dodatno zaštititi članove ove organizacije od zarazne bolesti COVID-19 i omogućiti im bezbedan rad.

On je preneo da je na sastanku bilo reči i o unapređenju položaja osoba sa invaliditetom, i poručio da će i ubuduće resorno ministarstvo nastaviti sa pružanjem podrške ovoj organizaciji.

S obzirom na to da je u planu izrada novog zakona o socijalnoj zaštiti, a u želji da poboljšamo položaj osoba sa invaliditetom, dogovor je da u izradi novog zakona učestvuje i predstavnik Nacionalne organizaciji osoba sa invaliditetom Srbije, objasnio je ministar.

Đorđević je podsetio na to da je u uslovima vanrednih okolnosti Ministarstvo pokrenulo i viber kanal „Ministarstvo rada – OSI“, kako bi  svakodnevno bilo u komunikaciji sa savezima i udruženjima osoba sa invaliditetom, blagovremeno ih informišući o svim aktuelnim dešavanjima i bitnim informacijama iz nadležnosti resornog ministarstva.

Izvršna direktorka NOOIS-a Ivanka Jovanović istakla je da je ovo druga donacija po redu od uvođenja vanrednog stanja, i izrazila zahvalnost na nesebičnoj podršci koju pruža Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Prema njenim rečima, ova donacija je veoma značajna za članove NOOIS-a u uslovima epidemije i suočavanja sa mogućnostima zaraze, jer su osobe sa invaliditetom, nažalost, i dalje jedna od najugroženijih grupa kada je u pitanju COVID-19.

Ugovor o donaciji potpisali su Đorđević i Jovanović, a uručenju maski prisustvovao je i predsednik Saveza paraplegičara i kvadriplegičara Srbije i potpredsednik NOOIS-a Mihailo Pajević.

Nacionalna organizacija osoba sa invaliditetom Srbije (NOOIS) osnovana je 22. jula 2007. godine kao „krovna” organizacija invalidskog pokreta u Srbiji, zastupa zajedničke interese i potrebe svih osoba sa invaliditetom i govori u ime približno 800.000 osoba sa invaliditetom i/ili njihovih pravnih zastupnika.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*