Zatvara se privremena bolnica na Beogradskom sajmu

Ministarstvo odbrane Vlade Republike Srbije saopštilo je da je privremena bolnica na Beogradskom sajmu, koju su pripadnici resornog ministarstva i Vojske Srbije uredili za prihvat osoba sa lakšim simptomima zaraze koronavirusom, od danas zatvorena za prijem novih pacijenata.

TANJUG

Koordinator privremene bolnice na Sajmu pukovnik Veljko Milić objasnio je da su u toj bolnici smeštena 103 pacijenta, od kojih će prvih 46 pacijenata biti prevezeno u Specijalnu bolnicu za interne bolesti u Mladenovcu, dok preostalih 57 čeka rezultate jučerašnjeg testiranja.

Ukoliko rezultat bude negativan, sanitetskim vozilima će biti prevezeni na svoje adrese i tamo će 14 dana biti u izolaciji. Ako rezultat bude pozitivan i oni će biti prebačeni u bolnicu u Mladenovcu, precizirao je on.

Milić je naglasio da zatvaranje bolnice na Sajmu znači da od danas više nema prijema novih pacijenata u tu bolnicu.

On je podsetio na to da su prvi pacijenti u ovu bolnicu primljeni 29. marta, i naglasio da se niko od medicinskog osoblja i logističke podrške u okviru bolnice nije razboleo, što je izuzetan uspeh.

Od kada je pretvoren u privremenu bolnicu, na Beogradskom sajmu bilo je smešteno približno 1.300 kovid pozitivnih pacijenata, a o njima je brinulo 620 zdravstvenih radnika.

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije obezbedili su logističke potrebe i spoljnje obezbeđenje privremene bolnice, kao i 3.000 kreveta, dok je medicinska zaštita bila u nadležnosti Ministarstva zdravlja.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*