Zatvaranje Kaleidoskopa uz umetnost i svetlosni spektakl

Zatvaranje jedinstvenog Kaleidoskopa  kulture u Novom Sadu biće održano u subotu, 29. septembra, simbolično u  20:21 čas, ispred tzv. Češkog magacina, u neposrednoj blizini „Kineske – omladinsko kreativnog polisa“, jednog od najznačajnijih infrastrukturnih projekata Novog Sada kao buduće evropske prestonice kulture, odakle je sve i počelo pre pet nedelja.

Kada sat otkuca 20:21 mladi umetnici, vođeni idejom zajedničkog kreiranja prostora i programa kulture, će kroz multumedijalni performans i različite umetničke forme, uz svetlosni spektakl, još jednom pokazati kako se neguje jedinstvena slika raznolikosti Novog Sada. Na zatvaranju će nastupiti i poznata džez i pop pevačica Lena Kovačević čiji je aktuelni singl „Cafe“ trenutno jedan od hitova koji obara rekorde slušanosti.

Pored Lene Kovačević, program zatvaranja ulepšaće i novosadska umetnička grupa Alice in WonderBand. Tehnikom korišćenja tela kao instrumenta, Marko Dinjaški i Ana Vrbaški  kroz svoj nesvakidašnji performans oduševiće publiku kako glasom tako i scenskim pokretom koji je svakako jedinstven kod nas.

Novosađani koji budu posetili zatvaranje uživaće i u nastupu gudačkog kvarteta orkestra Kamerata Akademika koji će izvoditi kompoziciju “Pannonia Boundless” Aleksandre Vrebalov, koja je komponovana za Kornos Kvartet 1997. godine. Delo je korišćeno takođe u filmu Soupirs d’ ame kanadske rediteljke Helen Dojl u baletu Mali princ. Šest minuta virtuoznosti koja se bazira na motivima romske muzike, izvešće Erne Švan (violina), Ana Klem Aksentijević (viola), Vladimir Ćuković (violina) i Marko Miletić (violončelo).

Nekoliko vrsta muzike provlačiće se kroz zatvaranje Kaleidoskopa. Za ljubitelje “tvrđeg” zvuka, u 6 minuta Altrfank puštaće elktronsku muziku koja će biti fokusirana na ples. Osnova je jak ritam začinjen melodičnim bas linijama i zaraznim melodijama sintisajzera.

Ovo uzbudljivo leto kulture u obliku Kaleidoskopa u Novom Sadu očekuje dinamično zatvaranje koje će na pravi način prikazati različitost i raznolikost ovog grada, kao i delo kulture zajedništva buduće evropske prestonice kulture.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*