Završetak izgradnje obilaznice oko Beograda jedan od prioriteta Vlade

Vlada Republike Srbije usvojila je na sednici Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o državnom koncesionalnom zajmu za projekat izgradnje obilaznice oko Beograda na autoputu E70/E75, deonica: most preko reke Save kod Ostružnice-Bubanj potok, između Vlade Srbije kao zajmoprimca i kineske Eksport-Import banke, kao zajmodavca.

Završetak izgradnje obilaznice oko Beograda je prioritet Vlade i jedan je od najznačajnijih infrastrukturnih projekata, čija će realizacija dovesti do preusmeravanja saobraćaja sa preopterećene gradske mreže na novu obilaznicu.

Vlada je usvojila i Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o garanciji (Projekat tehičko-putničke stanice Zemun-faza 2) između Republike Srbije i Evropske banke za obnovu i razvoj.

Za finansiranje druge faze projekta odobreno je 22 miliona evra, od čega će 17 miliona evra biti namenjeno za završetak kompleksa TPS Zemun, a pet miliona evra biće uloženo za nabavku upravljačkog informacionog sistema za železnički prevoz putnika.

Na sednici je usvojen i Predlog zakon o potvrđivanju Sporazuma između strana potpisnica Konvencije o policijskoj saradnji u Jugoistočnoj Evropi o automatskoj razmeni DNK podataka, daktiloskopskih podataka i podataka o registrovanim vozilima.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*