Zbog novih mera Kriznog štaba bioskop Kombank dvorane odlučio da danas ne radi

Poslednje mere Kriznog štaba nisu izostavile ni bioskope, te je poslednjeg vikenda u februaru, 27. i 28. februara emitovanje bioskopskih projekcija ograničeno do svega 14h.

    
Zbog novih mera Kriznog štaba bioskop Kombank dvorane odlučio da danas ne radi 1Foto: Pixabay/Bru-nO

Dramatična situacija u kojoj se našao i bioskop Kombank Dvorane, shodno tome predviđa da poslednja projekcija počinje najkasnije do 12h, što ponovo otvara pitanje opstanka bioskopa, ali i nelogičnost rada bioskopa svega nekoliko sati. Zbog toga je doneta odluka da bioskopi iz MCF grupacije: Kombank Dvorana i Cine grand danas obustavljaju rad, navodi se u saopštenju Kombank dvorane, prenosi list Danas.

Kako je rečeno u nsaopštenju,  paradoksalno je i to da su od nove mere izuzeta samo pozorišta, a još besmislenija odluka da ugostiteljski delovi hotela imaju dozvolu da poslužuju goste do 22 sata.

Bioskopi apeluju na nadležne za razumevanje, odgovornost i logiku u donošenju odluka u ovoj industriji.

– Imajući u vidu da su se odgovornim ponašanjem osoblja bioskopskih institucija, kao i pridržavanja svih epidemioloških mera od strane posetilaca – bioskopi svrstali u najebezbednija mesta zabave, bioskopi su saglasni u jednom – da neće preživeti poslednji udar na njihovo poslovanje, saopštili su iz Kombank dvorane.

Ovo otvara pitanje u čemu je razlika između bioskopa i pozorišta, pa se nejednako tretiraju u ovakvoj situaciji, kao i kako će bioskopi preživeti u trenucima kada se bore za opstanak i za svako radno mesto, iscrpljenih resursa zbog dugotrajnog zatvaranja, skraćenog radnog vremena i smanjenog kapaciteta u salama.

Ono što je nejasno u  odlukama Kriznog štaba i za šta ne postoji jasno objašnjenje, jeste zbog čega je bezbednija projekcija koja počinje u 19 časova, a nije bezbedna projekcija koja bi počinjala u 21 čas.  Naime, bioskopska publika se potpuno isto ponaša bez obzira u koje vreme gleda film, jer bioskop nije noćni klub.

Bioskopima skraćenje vremena značajno utiče na prihode koji su u ovom trenutku ionako mizerni i nedovoljni za samostalno funkcionisanje, navodi Danas.

 

 

 

IZVOR:DANAS

 

 

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*