Zbog vrućine i vlage teniski mečevi u Tokiju od sutra samo popodne

Španska teniserka Badosa dobila toplotni udar (Foto EPA-EFE/Leszek Szymanski)

TOKIO – Svetska teniska federacija (ITF) saopštila je da će zbog ekstremnih vremenskih uslova pomeriti početak mečeva na teniskom olimpijskom turniru u Tokiju.

Kako je saopšteno, od sutra će mečevi počinjati od 15 sati po japanskom, odnosno od osam sati po našem vremenu, zbog velike vrućine i vlažnosti u glavnom gradu Japana, zbog kojih je ugroženo zdravlje igrača.

Dodaje se da je sve urađeno nakon konsultacija sa Međunarodnim olimpijskim komitetom (MOK), Organizacionom odborom, sudijama, doktorima i igračima.

Prethodno je zbog ogromne vlažnosti vazduha, koja danas u Tokiju iznosi 72 odsto, i temperature iznad 30 stepeni, španska teniserka Paula Badosa doživela toplotni udar tokom meča protiv Markete Vondrušove, zbog čega je predala meč i u kolicima napustila teren, preneo je Tanjug.

I ruski teniser Danil Medvedev mučio se zbog vrućine tako da ga je u jednom trenutku sudija Karlos Ramos zapitao da li može da nastavi da igra. Rus je odgovorio potvrdno, ali je i upitao sudiju ko će biti odgovoran ako umre na terenu.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*