Ziđin donirao Srbiji medicinsku opremu vrednu oko milion dolara

BEOGRAD –

Ministar finansija i koordinator Vlade Srbije mehanizma za saradnju „17 + 1“ Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope, Siniša Mali, uputio je pismo zahvalnosti kompaniji Zijin Mining Group zbog snažne podrške Srbiji u borbi protiv pandemije – donacije čija je ukupna vrednost dostigla skoro milion dolara, saopštio je Ziđin.

Kako je navedeno, pismo je upućeno kompanijama Serbia Zijin Copper Doo i Serbia Zijin Mining Doo.

Dve kompanije u sastavu Zijin Mining Group donirale su Srbiji maske, zaštitnu odeću, zaštitne naočare, rukavice i druge potrepštine za prevenciju epidemije, kao i laboratoriju za testiranje virusa pod nazivom „Vatreno oko“.

sinisa, mali

Tanjug (Strahinja Aćimović)

„Vaša velikodušna donacija nije samo doprinela našoj kampanji u zaštiti javnog zdravlja ljudi iz Srbije, već je u velikoj meri doprinela jačanju gvozdenog prijateljstva između naše dve zemlje i njihovih naroda“, navedeno je u pismu zahvalnosti koje je potpisao ministar finansija Mali.

Ziđin je pomogao srpskom narodu u borbi protiv pandemije, što predstavlja oličenje divnog prijateljstva između dva naroda, koja dele dobro i zlo i pomažu jedni drugima, navedeno je u saopštenju.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*