Zločin u Odžacima još uvek u fazi istrage

Još uvek nije podignuta optužnica protiv Pavla H. (67) iz Odžaka, osumnjičenog da je 19. maja nožem usmrtio prijatelja Zorana Tomića (60), saznaje „Dnevnik”.

Foto: Dnevnik.rs

Slučaj je u fazi istrage, a osumnjičeni Pavle H. je i dalje u pritvoru jer mu je rešenjem sudije za prethodni postupak on produžen do 26. avgusta.

Kao što smo ranije pisali, Pavle H. je višestruko osuđivano lice, a za krivično delo koje mu se stavlja na teret propisana je kazna preko deset godina zatvora.

Podsetimo, ubistvo se dogodilo oko 20 časova u kući u Knez Mihailovoj ulici u Odžacima, u kojoj je Tomić stanovao. On i Pavle H. su se kobne večeri družili i pili, da bi u jednom trenutku došlo do svađe, nakon čega je Pavle zgrabio nož i nasrnuo na Tomića.

Do eskalacije sukoba je došlo u dvorištu, kada je Pavle nožem, kako se sumnja, zadao smrtonosan udarac Zoranu, nakon čega je nesrećni čovek preminuo.

Po rečima komšinice Dušanke Č., koja stanuje u dvorišnom stanu iza kuće u kojoj je živeo Tomić, negde između 20 i 21 čas čula se galama i vika. Kada je izašla u dvorište, ugledala je Zorana i Paliku, kako su Pavla zvali, kako se tuku.

– Pretpostavljam da su se Zoki i Palika posvađali u kući, a onda nastavili svađu u ajnfortu – prepričala je za „Dnevnik” nemili događaj Dušanka, i dodala da je Pavle bio prilično agresivan. – Palika je u ruci držao nož. Bez razmišljanja sam potrčala ka njima da ih razdvojim, a prijateljica Marija, koja je bila kod mene na kafi, pozvala je policiju. Umešala sam se i pokušala da ih razdvojim. Udarila sam Paliku u ruku i izbila mu nož, ali ga je on ponovo dohvatio. Dok su se rvali, pokušala sam da mu stanem na ruku u kojoj je držao nož. Ni sama ne znam kako, ali uspela sam još jednom da mu izbijem nož. Ne znam kada i kako je ubo Zorana jer nigde nije bilo krvi. Zoki je ležao na zemlji. Pokušala sam da mu pomognem. Okrenula sam ga na stranu, dala mu vode… Došli su Hitna pomoć i policija, ali Zokiju nije bilo spasa.

Po rečima žitelja Odžaka, Zoran i Pavle su poslednjih meseci umeli da popiju zajedno, da se posvađaju, a potom pomire. Kažu da su Zorana znali kao čoveka koji je često tražio pomoć za lečenje jer je bio psihički bolesnik, ali nije bio nasilan. Živeo je sam u jednoj sobi bez struje i vode. Reč je o staroj kući koja je podeljena na nekoliko stanova.

Kako smo saznali na licu mesta dan nakon zločina, Zoran je iza sebe ostavio ćerku, koja je udata, živi u Aranđelovcu i ima četvoro dece. Ima rodbinu u Ratkovu, Novom Sadu, ali i Odžacima.

Za razliku od Zorana, Pavle je bio problematičan. Voleo je da popije i gotovo svakodnevno je bio u alkoholisanom stanju. Kako kažu u obližnjoj radnji, kobnog dana Pavle je dolazio i kupio kupinovo vino. Većinu vremena provodio je na ulici, gde je faktički i živeo. Niko nije znao da kaže da li ima porodicu i dom.

IZVOR:DNEVNIK

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*