Značajan napredak Srbije u oblasti obrazovanja

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije Mladen Šarčević i novi šef Misije Saveta Evrope u Beogradu Tobias Flesenkemper ocenili su danas da je obrazovanje jedan od kamena temeljaca evropske saradnje i da Srbija ostvaruje značajan napredak na tom polju.

Na sastanku je bilo reči o projektima „Jačanje integriteta i borbe protiv korupcije u visokom obrazovanju u Srbiji“ i „Podsticanje demokratske kulture u školama“.

Tom prilikom je zaključeno da su u visokoškolskom obrazovanju ostvareni dobri rezultati kroz saradnju sa platformom Saveta Evrope o etici, transparentnosti i borbi protiv korupcije „Etinet“, kao i kroz sprovođenje kurseva o akademskom integritetu za studente prve i završne godine osnovnih studija i prve godine postdiplomskih studija.

Kako je rečeno na sastanku, u pilot-projekat „Podsticanje demokratske kulture u školama“, koji je pokazao odlične rezultate, uključeno je dvadeset škola iz Srbije, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*