Zrenjanin: Uskoro počinje rekonstrukcija Gradskog stadiona

Foto: Dnevnik.rs

Zrenjaninski sajam sporta održan je juče u hali Medison, a na sajmu su se predstavili brojni sportski klubovi iz grada na Begeju.
Svečanom otvaranju sajma prisustvovali su gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruničić, pokrajinski sekretar Vladimir Batez, predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, kao i poznati zrenjaninski sportisti i olimpijci.

„Zadovoljstvo je u renoviranoj hali „Medison“ videti ovoliko puno mladih sportista. Grad ulaže mnogo u sport, ne samo u stipendije i kotizacije, nego i u izgradnju sportskih sala u selima, a ove jeseni krećemo i u rekonstrukciju Gradskog stadiona u Karađorđevom parku, koji će dobiti novu atletsku stazu i osvetljenje koje nikada nije postojalo. Renoviraćemo i tribine i mislim da će biti za ponos svima nama, a nadam se da će posle toga veliki fudbaleri igrati na tom stadionu“, kazao je gradonačelnik Janjić.

Proslavljeni rukometaš Predrag Peruničić pozdravio je okupljene u ime Ministarstva omladine i sporta, rekavši da uvek s emocijama dolazi u Zrenjanin, koji nosi epitet grada sportova.

„Želeo bih da se zahvalim gradonačelniku na uspešnoj saradnji. Grad i Ministarstvo prethodnih godina imali su puno zajedničkih projekata, koje smo uspešno realizovali“, istakao je Peruničić, ujedno se zahvaljujući Sportskom savezu grada Zrenjanina na saradnji.

Nekadašnji odbojkaš Vladimir Batez obratio se učesnicima Zrenjaninskog sajma sporta u ime Pokrajinske vlade i Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

„Zrenjanin je grad šampiona decenijama unazad i naš strateški partner što se tiče razvoja sporta. Stoga se i jedan od najvećih infrastrukturnih projekata, a to je rekonstrukcija Gradskog stadiona, finansira od strane Pokrajinske vlade“, naglasio je Batez.

Rvač Davor Štefanek kazao je da uvek prilikom obraćanja najveću tremu ima u Zrenjaninu i Subotici, jer je, kako je naveo, Zrenjanin njegov drugi grad, koji je bezbroj puta dokazao da je izvanredan organizator velikih sportskih događaja.

„Ovo je najlepša slika Zrenjanina, ova deca su njegova budućnost, i zato treba maksimalno da je podržavamo. Maksimalno ćemo se truditi da im obezbedimo sve moguće uslove za rad, kako bi neko od njih postao nova Ivana Španović, neki novi Branislav Simić ili Viktor Nemeš“, rekao je Štefanek, dodajući da mu je Medison posebno drag, jer je neke od svojih najlepših mečeva imao upravo u toj sportskoj hali.
Izvor: Dnevnik.rs

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*