Zvezdi vraćen bod i smanjena novčana kazna za slučaj „Podgorica“

Crvenoj zvezdi biće vraćen oduzet bod posle nedolaska u Podgoricu na meč protiv Budućnosti, a biće smanjena i novčana kazna.

„Crveno-beli“ će morati da plate 15.001 evro, umesto prvobitnih 20.000, koliko je iznosila prvobitna odluka Disciplinskog sudije ABA lige.

(Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

ABA liga je odluku da vrati bod već potvrdila na sajtu, gde se vidi da je Zvezda trenutno na deobi četvrtog mesta sa FMP-om iskorom 9-6, ali i 24 boda, odnosno jednim više nego ranije.

Žalbeno veće ABA lige se izjasnilo da je bilo opravdano odustvo košarkaša Crvene zvezde u Podgorici, u trenutku nestabilne političke situacije u Crnoj Gori.

Tako, klub sa Malog Kalemegdana neće snositi nikakve troškove organizacije utakmice, kao što je bio prvobitni predlog Disciplinskog sudije takmičenja Saše Pavličić-Bekića.

Sada je na Predsedništvu ABA lige da registruje utakmicu i takav ishod očekuje se uskoro, nakon što je Pavličić-Bekić predložio pobedu Budućnosti službenim rezultatom 20:0, a Crvena zvezda zatražila odigravanje nove utakmice u drugom terminu.

IZVOR:B92

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*