GRADONAČELNIK VUČEVIĆ NA STRATEŠKOM SAVETOVANJU GRADSKE UPRAVE BANJE LUKE

Na poziv gradonačelnika Banje Luke Igora Radojičića, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sa saradnicima prisustvuje strateškom planiranju te gradske uprave, na kojem se predstavljaju planovi i projekti za 2019. godinu. Teme strateškog savetovanja odnose se na realizaciju velikih komunalnih infrastrkturnih projekata, finansiranje kapitalnih investicija, ali i na kandidaturu Banje Luke za Evropsku prestonicu kulture 2024. godine.

Gradonačelnik Vučević preneo je iskustva iz upravljanja vitalnim sistemima lokalne samouprave u Novom Sadu, kao i dobru praksu u rešavanju bitnih problema, koji su zajednički većini velikih gradova.

„Treba razmeniti iskustva o realnim iskušenjima i izazovima sa kojima se suočavamo vodeći dva grada koja su itekako komparativna, i pri tome pridati jednaku pažnju i onim dobrim i lošim. Govorili smo o komunalnim problemima, unapređivanju privrednog ambijenta, o odnosu prema javnoj svojini, i o tome kako da razvijamo građevinsku operativu. Od toga zavisi prihod u naš budžet iz kojeg opet finansiramo gradnju novih mostova, vrtića, škola. Dotakli smo se i nasleđenih, nagomilanih problema u javno-komunalnom sektoru, i zaključili da nikada nije crno i belo, i da nema brzih i lakih rešenja. Dobro je napraviti presek posle izvesnog vremena kako bi najbolje planirali buduće poteze, a siguran sam da ćemo nastaviti dosadašnju uspešnu saradnju“ – rekao je gradonačelnik Vučević i ocenio da samo snažne, Srbija i Republika Srpska mogu doprineti stabilnosti u regionu koja je svima u interesu. On je naglasio da Banja Luka uživa apsolutnu podršku Novog Sada kada je reč o njenoj kandidaturi za Evropsku prestonicu kulture.

Prema rečima Igora Radojičića, nakon dve godine aktuelne administracije, realizovano je preko 20 velikih projekata, a na ovom događaju, uz pravilnu analizu, postavljaju ciljeve daljeg progresa, što podrazumeva izgradnju novih mostova ali i razvoj poslovnih zona. On je istakao da je prisustvo novosadskog gradonačelnika od esencijalnog značaja, jer se od Novog Sada mnogo može naučiti.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*