Kriminalistička policija dobila 322 nova vozila

Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović prisustvovao je u Nastavnom centru „Makiš“ primopredaji 322 vozila koja je Ministarstvo unutrašnjih poslova nabavilo za potrebe kriminalističke policije i istakao da zaposleni u UKP-u, koji ostvaruju najbolje rezultate na unapređenju bezbednosti građana Srbije, moraju da imaju dobre uslove za rad.

Kriminalistička policija dobila 322 nova vozila

„Drago mi je da danas imamo priliku da poboljšamo uslove rada kriminalističke policije u svih 27 policijskih uprava u Srbiji i time im omogućimo da budu još efikasniji“ – rekao je Stefanović koji se zahvalio pripadnicima kriminalističke policije koji su, kako je naglasio, u prethodnom periodu imali izuzetne rezultate, rešavali i najsloženija krivična dela i pokazali da država na njih može da se osloni.

Ministar je ukazao da pripadnici kriminalističke policije moraju uvek da imaju dobru opremu i tehniku. Kako je objasnio ministar Stefanović, vozila koja su danas uručena kriminalističkoj policiji neće se koristiti u akcijama tajnog praćenja i nadzora, te stoga mogu biti predstavljena javnosti.

„Naš zadatak je da u ovoj i narednoj godini pojačamo operativne sposobnosti UKP-a, upravo kroz ovakve nabavke koje će im omogućiti lakši rad. Želimo istovremeno da pokažemo i građanima Srbije da imaju sposobnu, dobro opremljenu i organizovanu policiju“ – istakao je Stefanović.

Ministar je dodao da će težište rada Ministarstva u narednoj godini biti i obnova policijskih stanica i investiranje u informatičku opremu, što će omogućiti građanima da efikasnije i brže obave svoje poslove.

Pored poboljšanja uslova rada, Stefanović je ukazao da će biti poboljšan i materijalni položaj pripadnika Ministarstva.

„Želim da se zahvalim predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi na tome što će policija od sledeće godine moći da računa na novo povećanje plata za devet odsto. Trudićemo se da policijski službenici svojim radom opravdaju poboljšanje u primanjima, ali i da kroz projekte stanogradnje pokažemo našim pripadnicima da Republika Srbija stoji iza njih i brine o njima“ – istakao je Stefanović.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*