Međunarodni “Interetno” festival po 20 .put u Subotici

SUBOTICA –

Danas  se u Subotici ponovo otvara kapija “Etnopolisa”, zamišljene zemlje koja čini sastavni deo međunarodnog “Interetno” festival. Ovaj festival se ove godine održava po jubilarni, dvadeseti put.

“Interetno” festival je prošle godine zbog epidemije održan samo u onlajn formi, a ni ovogodišnji, jubilarni neće imati tu širinu na koju su Subotičani navikli. Korona virus je uslovio organizatore, pa u Suboticu neće doći folklorne grupe iz čitavog sveta, kako smo to navikli u protekle dve decenije, već će u „Etnopolisu” nastupiti folklorne grupe iz Vojvodine i Mađarske, kao i druga zvučna imane iz ovog regiona.

interetno

Izvor: RTV

„Ponovo se otvaraju kapije „Etnopolisa” i „Interetno” festivala, pošto je prošla godina bila iznenađenje za sve nas. Na dvadesetom „Interetno” festivalu gostovaće velikani svetske i folklorne narodne muzike, poput „Pete sezone”, „Ravnice” i Ferenca Čonke”, ističe Izabela Poljaković iz Mađaraskog kulturnog centra „Nepker” iz Subotice.

interetno

Izvor: RTV

Jubilarni „Interetno” ove godine ima još jedan važan segment, a to je obeležavanje 150 godina postojanja i rada Mađarskog kulturnog centra „Nepker”, koji je svih ovih godina glavni organizator manifestacije.

„Povodom ovoga će se održati veliki gala program gde će učestvovati više od sto plesača iz naših sekcija, a takođe i „Fabula raza”, koja je takođe sekcija naše ustanove i koja će nastupiti sa orkestrom i daće veliki program u trajanju od sat vremena”, objašnjava Silvija Rumenjaković iz MKC „Nepker”.

interetno

Izvor: RTV

Publiku će dakle i ove godine zabavljati bogata scenska produkcija, nastupiće više od tri stotine plesača, glumačke trupe sa predstavama za najmlađe, Od pratećih programa, ni ove godine neće izostati vašar starih zanata, igraonica „Zlatna kapija”, gastro trg, vinska ulica i radionice za najmlađe. Jubilarni, dvadeseti „Interetno” traje do 26.avgusta.

 

 

 

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*