VIDEO: U svom domu ukrasio 444 novogodišnjih jelki

Jedna porodica iz Nemačke postavila je novi svetski rekord po broju jelki u stanu jer je postavila 444 novogodišnje jelke u svom domu.

VIDEO: U svom domu ukrasio 444 novogodišnjih jelki

Foto: Screenshot
Tomas Džeromin (55), koji za sebe kaže da je „lud za Božićem“, oborio je svetski rekord po broju božićnih jelki u jednom stanu.
On je u svoj dom površine 100 kvadrata u nemačkom gradu Rintelnu smestio 444 novogodišnje jelke, dvadeset više nego 2020. godine.
One su svuda po stanu, u hodnicima, spavaćoj i radnoj sobi, zauzimaju bukvalno svaki slobodan prostor njegovog stana.
Nemački institut za rekorde (RID), koji beleži neverovatne globalne podvige poput Ginisove knjige rekorda, posetio je Tomasa i njegovu ženu Suzan u njihovom stanu u Donjoj Saksoniji. Oni su i službeno potvrdili da se radi o „najviše ukrašenih novogodišnjih jelki na jednom mestu“.
Džeromin kaže da mu za ukrašavanje ovih jelki treba 47.000 lampica da ih osvetli i 10.000 ukrasa da ih sve dekoriše. Najveće drvo, visoko 3,5 metra, visi mu sa plafona. I nijedno drvo nije isto.
Jelke preko godine drži na tavanu, a u stan počinje da ih spušta još u septembru.
Dok nije bilo pandemije, on je mnogima nudio da ga posete, pa je imao goste čak iz Japana. Međutim, sada je to nemoguće jer je zbog brojnih jelki u stanu nemoguće održavati distancu.
IZVOR.021.RS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*