Zbog nepokretne majke najavljuje štrajk glađu: Tri godine je zarobljena u stanu

U pitanju je naselje Kamendin u Zemunu, kompleks socijalnih stanova.

„Želeo bih da apelujem na ljude u Sekretarijatu da neko konačno izađe na teren i da probamo da rešimo problem. Ovo više nije moja majka u pitanju, tamo ima 186 stanova, više od 400 stanovnika tamo živi, to su uglavnom osobe sa invaliditetom, teško pokretne ili potpuno nepokretne, te zgrade nemaju liftove, oni su polomljeni, počupani. Iz Sekretarijata niko nema sluha da se izađe na teren, da se urade popravke, jer se krovovi ruše“, objašnjava Vesić.

Njegova majka, dodaje, živi na 4.spratu.

„Nama tri godine ne radi lift, ona tri godine ne može da izađe, da ode do lekara, da prošeta, tri godine je zarobljena. Sada ima i vlage, jer je krov polomljen. Ja sam bio juče kod roditelja, tamo je nemoguće disati“, kaže.

Zgrada u kojoj živi njegova majka je, prema njegovim rečima, useljena 2013. godine, u martu.

„Od tada do 2015. je koliko-toliko sve i funkcionisalo, od tada niko ne izlazi na teren, niko se ne javlja, a Grad Beograd je dužan po ugovorima, plaćamo redovno račune, ne tražimo ništa posebno, samo da se neko odazove, da se ljudima omoguće pristojni uslovi za život“, zamolio je Vesić.

Obraćao se, kaže, Sekretarijatu više puta, razgovarao sa različitim ljudima.

„Odgovori su bili – dođite posle Nove godine, posle Božića, pa posle Uskrsa, pa letnji period, niko ne radi… Ja sam juče razmišljao da dođem ovde i počnem štrajk glađu, da ležim na stiroporu, da se igram Tome Nikolića iz 2012. Želeo sam, ne znam, da se vežem nekim lancima, ne znam šta da radim, jer onde je nemoguće živeti. Tražili smo premeštaj u drugi stan, rečeno je doći će, izaći će neko na teren da pogledate stan, ali osoba koja treba da otključa te stanove je takođe u kolicima, i on dođe i psuje te – nemoj da me maltretiraš. Kako ja da se postavim prema takvoj osobi“, upitao je Vesić.

Pokušaće, dodaje, da ponovo razgovara s nekim i pokuša da reši problem do Nove godine.

„A Novu godinu i Božić ovde da čekam, da štrajkujem glađu… Neki vid protesta ću morati da počnem. Ja sam zbog svoje majke ovde, ali tamo ima ljudi koji su u kolicima ili jedva pokretni, koji ne mogu da izađu iz stana, da odu po hleb, a nemaju nikoga“, rekao je Vesić.

 

 

 

IZVOR:N1

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*