FOTO: Kevin Spejsi kao Franjo Tuđman u novom filmu, objavljene prve scene

FOTO: Kevin Spejsi kao Franjo Tuđman u novom filmu, objavljene prve scene

Foto: Screenshot (HRT)
Nakon što se proširila vest da će Kevin Spejsi glumiti Franju Tuđmana u nadolazećem hrvatskom filmu, sada su se pojavili i prvi kadrovi.
Scene je objavio HRT, a reditelj Jakov Sedlar je komentirao odabir Spejsija.
To je jedan izuzetno zanimljiv čovek bogate prošlosti, čovek koji ima sve moguće nagrade – od dva Oskara pa do pozorišnih nagrada„, rekao je.
Govoreći o kontroverzama u vezi sa glumcem koji je optužen za seksualno zlostavljanje, Sedlar je rekao da je Spejsi „genijalan glumac kojeg poznaje godinama i koji mu je prijatelj“.
Ja verujem u njegovu priču. To je sve što mogu reći o ovome„, rekao je Sedlar.
Iako Spejsi glumi Franju Tuđmana, Sedlar napominje da to nije film o prvom hrvatskom predsedniku.
Bio sam dobar prijatelj i blizak saradnik pokojnog predsednika Tuđmana. Da njega nije bilo, mislim da ne bi bilo ni demokratske nezavisne Hrvatske, članice Evropske unije. Tako misli velika većina ljudi koja je glasala za predsednika Tuđmana. Nije to film samo o njemu. To je film o celom kontekstu, o onome što je prethodilo stvaranju Hrvatske. Bez tog konteksta nije moguće razumeti priču. Film će biti zanimljiv upravo zbog toga. Tu je puno stvari koje treba reći, pogotovo za mlade generacije i za publiku spolja. Film će zbog Kevina Spejsija biti prikazan u celom svetu„, objasnio je.
Prema Sedlarovim rečima, Spejsi se temeljno pripremio pre nego što je pristao da igra prvog hrvatskog predsednika i pročitao je nekoliko knjiga i sve što je mogao na internetu.
Došao je savršeno dobro informisan o njemu. Takav je tip glumca. Ne bi pristao da igra nekoga da ne stoji iza toga, iza svoje uloge i te ličnosti koju tumači. Znao je velik broj detalja. On apsolutno poštuje predsednika Tuđmana, tako ga i igra„, rekao je reditelj i dodao kako je Spejsi već napustio Hrvatsku.
Scenarista filma je Hrvoje Hitrec. Film će premijeru imati 14. maja, na Tuđmanov stoti rođendan.
Izvor:021.rs

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*