„21114 film fest“ na Novom naselju: Konkurs za filmove do avgusta

Filmski festival „21114 Film fest”, sedmi po redu, biće održan od 2. do 5. septembra na Novom naselju, a konkurs za prijavu kratkometražnih igranih i dokumentarnih filmova otvoren je do 1. avgusta.
film pixabay
Foto: pixabay.com

Autori svoje filmove mogu prijaviti putem formulara na veb-sajtu www.novokulturnonaselje.rs/konkursfilm. Pravo učešća imaju filmovi nastali u periodu od juna 2020. godine do avgusta 2021., i ne smeju da budu duži od 30 minuta.

Festival će, kao i prethodnih godina, za najbolji kratkometražni film selekcije sa konkursa dodeliti nagradu publike – novonaseljski „Zlatni čep”, autorski rad novosadskog akademskog vajara Dejana Jankova. Nagradu je prošle godine poneo film „Jesenji valcer”, čiji je autor novosadski režiser Ognjen Petković.

Na jedinstvenom mestu pod otvorenim nebom, Filmski festival na Novom naselju je tokom prethodnih izdanja prikupio izuzetne simpatije publike. Iako smanjenog kapaciteta, održan je i prošle godine, poštujući sve propisane mere. Kao jedna od retkih manifestacija koje su održane 2020. godine, „21114 Film fest” bio je pravo osveženje za novosadsku publiku.

 

 

 

 

IZVOR:DNEVNIK

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*